Изпълнението на законите за лицата с увреждания ще се случи

...
Изпълнението на законите за лицата с увреждания ще се случи
Коментари Харесай

Светлана Ангелова: Оценката на всяко едно лице с увреждане ще започне от 1 април

Изпълнението на законите за лицата с увреждания ще се случи с една добра осведомителна акция, която следва и ще бъде направена по този начин, че по всевъзможен метод да бъдат улеснени лицата с увреждания. Това сподели в студиото на " Още от деня " зам.-председателят на комисията по труда, обществената и демографската политика Светлана Ангелова. Тя открои, че е планувано оценката на всяко едно лице с увреждане да стартира от 1 април следващата година.

 Светлана Ангелова - зам.-предс. на комисията по труда, обществената и демографската политика: До тогава би трябвало да се създаде методиката, наредбата и стартира оценката. Всяка една от структурите, виновна за това, е готова. Предварително са извършени диалози с Националния застрахователен институт и с Агенцията по подкрепяне, които директно са ангажирани с изпълняването на двата закона за хората с увреждания.
Законът влиза в действие от 1 януари 2019 година, само че самата услуга ще е от 1 септември, тъй като има един интервал, в който би трябвало да се създаде самостоятелната оценка, означи още тя. Именно тя е ключът към даване на финансовата помощ и ключът към даване на персоналната помощ.

С самостоятелната оценка ще бъдат избрани потребностите и потребностите на лицето с увреждания. От какъв брой часа персонална помощ има потребност, сподели още Ангелова.
 Приеха дефинитивно Закона за персоналната помощ. Майките отстраняват палатковия лагер Приеха дефинитивно Закона за персоналната помощ. Майките отстраняват палатковия лагер
Единодушно - със 143 гласа "за " депутатите одобриха дефинитивно Закона за персоналната помощ. След 189 дни - палатковият лагер край Народното събрание беше отстранен...

Надя Клисурска, която е член обществената комисията, означи пък, че за приемането на двата закона за хората с увреждания би трябвало да се благодари най-много на митингите на майките с увреждания и на омбудсмана.



Ангелова означи, че се радва, че най-сетне са признати тези закони, само че открои, че точно вносителите на законопроекта от Българска социалистическа партия не са били в зала, а единствено 24 индивида са дали своят вот. Тя разяснява и отсъствието на Корнелия Нинова в Народно събрание при гласуването, като бе безапелационна, че е имало логичност в дебата.

Клисурска отговори, че няма значение кой какво е направил и дали е отсъствал, а че са признати препоръчаните текстове.

Вижте целия спор във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР