Изострянето на политическата ситуация, не само в България, отражението върху

...
Изострянето на политическата ситуация, не само в България, отражението върху
Коментари Харесай

Тихомир Стойчев: Службите са поставени под лупата на политиците и всеки се опитва да завоюва позиции

" Изострянето на политическата обстановка, освен в България, отражението върху стопанската система и икономическите субекти, основава предпоставки и за изостряне на политическата битка вътре в страната. Появиха се нови политически субекти, а по традиция всеки политически индивид, сдобивайки се с опит, схваща че Министерството на финансите, Агенция " Митници " като част от него, са извънредно значими. От началото на прехода ние виждаме, че митниците се преглеждат като касичка от разнообразни субекти ", съобщи някогашният началник на ЦСБОП ген. Тихомир Стойчев.

По думите му е нужна бистрота по случаите с следствия в институциите, а не обществото да би трябвало да гадае какво се случва вътре в тях.

" ДАНС не знам за какво бърза да организира тази интервенция тъкмо в този миг. Доскоро бяха офанзивите против ръководителя на ДАНС с опита за неговото премахване, който се оказа несполучлив. Видимо всички служби и институции сега са сложени под лупата на политическите партии и всеки се пробва да завоюва позиции, тъй като предстоят избори ", разяснява той пред Bulgaria ON AIR.

По импровизирано информация интервенцията на ДАНС в Агенция " Митници " има общо с Николай Николов - Паскал. Стойчев обясни част от историята на посочения за контрабандист.

" През 1998 година НСБОП, откакто дълго време Националната работа за сигурност и нейните структури по места са събирали информация за контрабандните канали, организира обща интервенция сред НСС и НСБОП. Паскал е един от арестуваните, само че са арестувани доста количества товари, които се оказват свързани с политически лица ", описа Стойчев.

Бившият началник на Централната работа на битка с проведената престъпност разяснява и концепцията за обединяването на Национална агенция за приходите и Агенция " Митници ".

" Няма смисъл. Това са разтърсвания по службите. Единствената им цел е тези служби и управителните постове да им бъдат признателни и подчинени, с цел да продължава да се прави това, което се прави 30 години. Никой от тях не желае действителна смяна и никой не желае действителна борба с престъпността ", акцентира Стойчев.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР