Изострените отношения между ГЕРБ и Демократична България доведоха до по-висока

...
Изострените отношения между ГЕРБ и Демократична България доведоха до по-висока
Коментари Харесай

Огнян Минчев: Изострените отношения между ГЕРБ и ДБ доведоха до по-висока подкрепа за Манолова

Изострените връзки сред ГЕРБ и Демократична България доведоха до по-висока поддръжка за Мая Манолова. Това сподели за предаването „ Това е България “ на Радио „ Фокус “ политологът и учител в СУ „ Св. Климент Охридски “ доцент Огнян Минчев. Той изясни, че около политическата рецесия от 2013г. демократичната общественост се е раздвоила сред това дали да поддържа ГЕРБ като антитеза на ръководството на Пламен Орешарски или да запазят протестната си позиция. Според него правосъдната промяна е в основата на влошените връзки сред ГЕРБ и Демократична България.
„ Една основна част от гласоподавателите на Демократична България по всяка възможност поддържаха различният претендент за кмет на София Мая Манолова, а друга основна част не отидоха да гласоподават. Разбира се, имаше и такива, които гласоподаваха за Йорданка Фандъкова на втория тур, на балотажа за кмет на София. Но като цяло този вътрешен разнобой на процедура демонстрира трендове, които не водят към сдобряване или възможна вероятност на партньорски връзки, сред Демократична България или ГЕРБ в така наречен дясно-центристка част на политическия набор “ добави политологът.
Огнян Минчев сподели още, че в „ Да! България “ има доста нови и млади гласоподаватели, при които антикомунистическия възторг не е водещ. За тези младежи ГЕРБ въплъщава нелегитимните връзки сред икономическото задкулисие и държавната власт и се стреми към властнически форми на ръководство, добави Минчев. Той изясни, че линиите на разделяне в дясното са обрисувани - „ остарялата “ десница, подкрепяща Съюз на демократичните сили, са в съюз с ГЕРБ, а тези, които са срещу ръководещите са с Демократична България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР