Изображение: Ноам Кенър (вляво) и Хай Коен на фестивала Supernova

...
Изображение: Ноам Кенър (вляво) и Хай Коен на фестивала Supernova
Коментари Харесай

Оцелели разказват как Хамас се е насочил към задръстването на фестивала Supernova при най-тежката терористична атака в историята на Израел

Изображение: Ноам Кенър (вляво) и Хай Коен на фестивала Supernova преди да се развихри насилието. Снимка: Хай Коен

Те очевидно са в потрес, сдържат сълзите, до момента в който ми описват по какъв начин се е развила офанзивата.

„ Около 6.30 сутринта за първи път започнахме да виждаме ракети над нашите глави и по-късно след няколко секунди, или може би минути, полицията спря музиката и ни предизвести, че има сирена и това е същинско нещо “, изясни 31-годишният Хай.

Първо, приятелите смятаха, че първичните сирени и ракети са просто част от нормалните бомбардировки, с които са живели, и даже си направиха няколко селфита, които да изпратят на приятелите и фамилията си, до момента в който се свиват.

Когато те схванаха, че това нахлуване е нещо доста по-сериозно, изтичаха към колата на Хай и се пробваха да изоставен.

Той изясни по какъв начин са карали, с цел да спасят живота си.

Хай сподели: „ Когато стрелбата започва, непосредствено натискам газта и по-късно ходя на полето, което беше там вдясно от мен, продължих да натискам бутона 4x4 и започнах да карам.

" Чувах стрелбата, те удариха колата и видяхме техните джипове и мотоциклети на Хамас да бутат дребни деца под въздействието на опиати и алкохол... никаква героична обстановка, те просто ги заклаха. "

Последствия от офанзивата на Хамас на фестивала

Ноам, 22, споделя, че паркингът за фестивала Supernova е бил цялостен с коли и че е имало голямо запушване от хора, опитващи се да излязат.

„ Това е, тъй като доста хора са били на празненството и доста хора идват с коли, тъй че да, заседнали сте там, имате огромен път от коли, които чакат да отидат до изхода, само че те стоят на едно място, не се движат “, тя сподели.

Хай взе решение, което евентуално избави живота им - вместо да чакат в задръстването, те взеха решение, че е най-добре да карат през нивите в противоположната посока на тази, откъдето смятаха, че идва стрелбата.

Избягвайки патрони и карайки диво отвън пътя през поле, те съумяха да заловен трима души, които бяха избягали от кибуца Реим.

„ Наистина чух [куршумите] свирни, мисля, че това е най-ужасяващото нещо, през което съм минавал, тъй като в действителност е до теб, знаеш, че можеш да го почувстваш “, изясни Ноам.

Прочетете повече:

Майка в Газа се опасява за фамилията си, до момента в който бомби падат наоколо
Британци са доказани за убити след офанзивите на Хамас

Изображение: Въоръжени мъже от Хамас гръмнаха и сграбчиха хора от фестивала за танцова музика Supernova покрай Реим, в пустинния район Негев < p> „ Но нямате време да мислите, вие просто реагирате на това “, прибавя Хай.

„ След няколко метра – към 200, 300 метра – успяхме да стигнем до основния път, а от дясната ни страна е линията Газа и военната база, която нападнаха.

„ Не знаехме от кое място нападат, а отляво от нас това беше клането, което видяхте в видеоклипове. "

След лудо шофиране, промяна на гума и шофиране през поле с плодове с Ноам, навигиращ в Гугъл Карти, с цел да се увери, че няма да влязат в Газа, Хай съумя да кара самичък, Ноам и другите, които избавиха на безвредно място.

Изображение: Стюарт Рамзи рапортува покрай мястото на фестивала Как се разви офанзивата на Хамас - и реакцията

Много от тези, които останаха в задръстването на паркинга, бяха убити или отведени пленник.

И когато Ноам мисли за случилото се, тя осъзнава какъв брой близо е била до това да бъде един от тях.

„ Когато си припомням, разбрах, че по другия път – ляв път, това беше трафикът при опит за излизане - терористите просто идват с револвера и прострелват всички в тези коли.

" И си припомням, че [исках] да отида по този път, тъй като си мислех това е изходът “, сподели тя, ставайки прочувствена, до момента в който говореше.

И Хай, и Ноам към момента носят своите сини фестивални китки – Хай споделя, че това е, тъй като желае да си спомни какво се е случило.

< p> Ноам към момента се помирява с това по какъв начин един занимателен фестивал, посетен от хора от цялостен ​​свят, се трансформира в най-смъртоносната терористична офанзива в Израел.

Тя сподели: „ Никой не осъзна какво се случва, никой не осъзна това това ще бъде голяма обстановка.

„ Никой не е осъзнавал, че терорист ще пристигна и ще убие доста хора – почтени хора, които просто желаят да бъдат с приятелите си, да бъдат щастливи и да отидат на купона. "

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР