Изображение: Карта, показваща зоната за евакуация на северна Газа Едно

...
Изображение: Карта, показваща зоната за евакуация на северна Газа Едно
Коментари Харесай

Евакуация от Газа: Защо извеждането на хората за по-малко от 24 часа е `невъзможно`

Изображение: Карта, показваща зоната за евакуация на северна Газа

„ Едно от най-гъсто обитаемоте места на Земята “

С извънредно високата плътност на популацията в Газа и унищожената инфраструктура, всеки, който предприеме пътуването, ще би трябвало да премине през въздушни удари и региони, превърнати в отломки, с малко или никакви ресурси от храна, вода или гориво.

Ахмад Бостан, шеф по връзките и маркетинг в Penny Appeal, който работи в палестинските територии от 2014 година, споделя, че има няколко аргументи всеобщата евакуация да е на практика невъзможна.

Първата е гъстотата на популацията, споделя той, с до 500 души на квадратен километър в град Газа.

„ Газа е едно от най-гъсто обитаемоте места на лицето на Земята “, споделя той пред Sky News.

„ Много е мъчно да се движиш. < /p>

„ Видяхме, че с Коронавирус - общественото разграничаване и защитните ограничения, които имахме тук, бяха на практика невъзможни там. “

Изображение: Щети на Ислямския университет в град Газа след въздушни удари

Качване в транспортно средство крие големи опасности

Тъй като до 80% от популацията на Газа разчита на филантропична помощ, голямото болшинство няма достъп до транспортно средство.

И всеки, който има, рискува да бъде погубен при въздушен удар в случай че трябваше да ги употребяват за евакуация.

„ Огромният проблем с транспорта на транспортни средства е броят на рестриктивните мерки, пред които са изправени хората в Газа “, споделя господин Бостан.

„ Инфраструктурата е на най-лошата му позиция е отдавна. И когато някой се качи в транспортно средство, той се излага на голям риск. "

Онези, които могат да се опитат да пътуват пешком, евентуално ще го създадат, откакто не са яли или пили чиста вода в продължение на дни, което в единствено по себе си съставлява риск за здравето, прибавя той.

Изображение: Последици от въздушните удари в южната част на Газа

Бременни дами, деца и хронично заболели не могат да пътуват

От 1537 палестинци, които са били убити от В събота до момента минимум 500 са били деца и повече от 270 са били дами, съгласно палестинското министерство на опазването на здравето.

Около 6000 също са ранени в лечебни заведения, които са с потенциал или бързо го доближават. Те също се чакат да остане без сила и медицински консумативи през идващите дни.

Израел споделя, че е изгубил към 1300 души и при офанзивите на Хамас.

Ето за какво сухопътна атака против Газа наподобява неизбежно.

Изображение: Дете върви измежду руините в Газа. Снимка: AP

Но дългогодишният спор в региона на Газа значи, че има няколко групи, които са необикновено уязвими, живеят в последна беднотия и не могат да пътуват.

Джеймс Денселоу, началник на отдела за покровителство за спорове и филантропични проблеми в Save the Children UK, сподели пред Sky News, че това включва повече от 50 000 бременни дами, 5000 от които би трябвало да родят през идващия месец.

p>

„ Ако сте дете в неонатологично поделение в болница в част от Газа, която се изтегля, какъв късмет имате? “, попита той.

Изображение: Търсене на жертви в Хан Юнис, южна Газа

Според Лекарите за правата на индивида в Израел сега има 1100 пациенти на диализа и 100 недоносени бебета в лечебните заведения в региона на евакуация.

Инвалиди, възрастни хора, сираци и дами с деца също са измежду тези, които не могат да изоставен, прибавя господин Бостан.

Прочетете повече:
Ролята на Англия в дълбоките корени на спора сред Израел и Палестина
Как избухна последната война?
Как да освободим заложниците на Хамас, съгласно договарящ

Евакуация „ предлог за атака “

„ Сигурните зони “ на Организация на обединените нации в този момент не са безвредни

Въпреки че в „ естествени “ времена хората биха се евакуирали в Организация на обединените нации учебни заведения или комплекси, защото те са избрани като безвредни зони, те също бяха подложени на обстрел през последните дни, прибавя господин Бостан.

Попитан дали лечебните заведения или оборудванията на Организация на обединените нации на юг от Уади Газа имат спомагателен потенциал за приемане на евакуирани, той дава отговор: „ Не. “

Когато сходна заповед беше издадена от израелските сили по време на войната в Газа през 2014 година, прекосяването на Южен Рафах към Египет изигра основна роля за това да се разреши на хората да избягат и да се реалокират доставките в.

Но с всички затворени пропускателни пунктове обстановката е „ извънредно сложна “, споделя господин Бостан.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР