Изображение: Израелски войник в танк близо до границата на Израел

...
Изображение: Израелски войник в танк близо до границата на Израел
Коментари Харесай

Преговорите за освобождаване на още заложници от Газа може да бъдат застрашени от израелска наземна атака, предупреждават катарски посредници

Изображение: Израелски боец в танк покрай границата на Израел с Ливан

Двамата дипломати подлагаха на критика Израел за това, което нарекоха „ групово наказване “ на цивилни в Газа.

Те подчертаха, че би трябвало да има политическо решение и преустановяване на огъня.

Израел упорства, че въздушните му бомбардировки са ориентирани към, макар загубата на хиляди цивилни животи в Газа.

В него се споделя, че военните дейности са за отбрана след избиването на 1400 израелци, доста цивилни, от Хамас на 7 октомври.

Но хиляди животи са изгубени в Газа, с a заради дефицит на гориво, породен от израелска обсада.

Прочетете повече:
IDF приканва света да помогне на Израел, до момента в който враговете водят договаряния

„ Двойно стандарти спрямо войната в Украйна “

Премиерът на Катар прикани „ двойните стандарти “ на интернационалната общественост, които той сподели, че не осъжда нито убийството на деца в Газа, нито прекъсването на водата от Израел доставяне и електричество за палестинците, живеещи там.

„ Има възходящ яд измежду всички в този район, които слагат под въпрос реакцията на интернационалната общественост за тези закононарушения, които се случват против палестинския народ “, сподели той.

Той добави: „ Това, което ще видите като общ модел на всички държавни управления в този район, е въпросът за какво си имаме работа с двойни стандарти с разнообразни хора... броят на децата, убити в тази война, надвиши броя на деца, убити в - само че не видяхме същата реакция. "

Катар е хазаин на политическия офис на Хамас - който беше основан с благословията както на Съединени американски щати, по този начин и на Израел - с цел да разреши прехвърлянето на помощ за Газа и да поддържа дипломатическите канали отворени.

Днес министърът на националната сигурност на Израел, Цахи Ханегби, похвали ролята, която Катар играе в тази рецесия, макар необятно публикуваната рецензия, туитвайки: „ Радвам се да кажа че Катар се трансформира в съществена страна и заинтригувана страна в улеснението на филантропични решения.

„ Дипломатическите старания на Катар са от решаващо значение в този миг. “

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР