Изображение: Изглед над Западния бряг Израелските репресии тук в Западния

...
Изображение: Изглед над Западния бряг Израелските репресии тук в Западния
Коментари Харесай

„Те убиват деца“: Семейство от Западния бряг вижда сина си застрелян „от израелските войски“ пред дома им

Изображение: Изглед над Западния бряг

Израелските репресии тук в Западния бряг се ускориха след офанзивите на Хамас от Газа на 7 октомври.

На пръв взор става въпрос за поддържане на сигурността и разстройване на терористични закани. Но съчетано с солиден скок в офанзивите на израелски заселници против палестинци, в това число наложително разселване, това съставлява шокираща смяна в насилието против палестинците.

Отне известно време, само че в последна сметка стигнахме до Тулкарм. Дойдохме да се срещнем със семейство Махмед.

" Семейството на мъченика? " споделя мъж, когато питаме за посоката.

" Мъченикът " е 15-годишно момче. Ибрахим и Нахеда Махмед изгубиха сина си преди две седмици. Те са гледали от балкона на дома си по какъв начин Таха е убит под тях.

Изображение: Майката на Таха Махмед, Нахеда, споделя, че на Западния бряг убиват деца

Цялото нещо е снимано в ужасяващо видео сниман от сестрата на Таха, Сара. Тя беше на балкона в 3.30 сутринта на 18 октомври.

Таха беше чул, че „ окупаторските сили “, както ги назовават, са в града им. Той и негов другар бяха излезли на няколко метра от вкъщи му, с цел да видят какво става.

Когато Таха наведе глава на основния път, имаше три изстрела. Таха падна на земята. Писъците на Сара във видеото са пронизителни и натрапчиви. Тя преди малко беше снимала убийството на брат си.

Хамас, който извърши нападенията от 7 октомври, не ръководи Западния бряг и няма държани заложници там.

Има постоянни конфликти и протести на Западния бряг, влошени от израелските заселници, които заплашват и нанасят принуждение на палестинците, в случай че не се откажат от земята си - което беше наказана даже от най-силните интернационалните поддръжници на Израел, като Съединени американски щати.

Мигове по-късно тя снима татко си да тича да помогне на сина си. Той също беше убит. Видеото демонстрира по какъв начин той с тъга се връща към къщата.

В момента Ибрахим е изписан от болницата; физическите му рани зарастват. Той ми сподели входната рана в гърба си и доста по-голямата изходна рана в стомаха му.

„ Видях сина си да лежи на пода, без стойност, като животно “, ми сподели той. < /p> Изображение: Бащата на Таха Махмед Ибрахим също беше убит

Той повтори това, което сподели, че е извикал на израелските бойци по улицата.

„ Аз съм татко. Момчето е убито. Моля за благосклонност. Тогава чух патрони към мен и те удариха гърба ми. "

Таха е едно от минимум 52 деца, убити на Западния бряг от израелските военни след офанзивите на Хамас в южната част Израел на 7 октомври. Това е повече от всеки различен месец от 1967 година насам.

Според Defense for Children International, неправителствена организация (неправителствена организация), 97 деца са били убити на Западния бряг през 2023 година, множеството от тях през последните два месеца.

" Ако това е бил вашият наследник и това, което са създали на Таха, са създали на вашия наследник, ще приемете ли да живеете с тях? " майка му ме пита, чакайки отговора ми.

Прочетете повече:

Израел в този момент окупира Газа, откакто я е изцяло унищожил - тъй че какво прави в този момент?

Изображение: Таха Махмед беше на 15 години

„ Те убиват деца, всички убити деца бяха като Таха, отидоха да купят неща в магазините и върху тях паднаха ракети.

“И деца на 10 години, 11, 14… и Таха беше на 15. Повечето от тях са под 20. “

Стрелбата е станала в 3.31 сутринта съгласно клеймото за време на видеото, което сестрата на Таха показа със Sky News.

Друг от видеоклиповете на Сара демонстрира идването на палестинската кола за спешна помощ. Часът е 4:44 сутринта. Това е час и 13 минути след прострелването на Таха.

Изображение: сестрата на Таха, Сара

Това е всекидневно за коли за спешна помощ да се отхвърля достъп заради „ съображения за сигурност ". В този случай е малко евентуално да има някаква разлика - един от изстрелите уцели Таха в главата.

Sky News се обърна към Израелската защита Сили за информация за събитията, довели до гибелта на Таха. Те споделиха, че ще ни отговорят, само че към момента не са го създали.

В името на сигурността на Израел би трябвало да се чудите какво влияние има това върху хората на Западния бряг - върху идващото потомство Палестинци.

" Мислите ли, че е допустимо палестинци и израелци да живеят един до различен? " Попитах сестрата на Таха, Сара.

„ Не “, дава отговор тя без съмнение. „ Не. Това е нашата земя. Само за нас. “

„ Цялата? “ Аз запитвам. „ Западният бряг? Или целия? “

„ Всички. Това е наша земя “, споделя тя.

Западните политици споделят, че решението за две страни остава единственото решение за това бездънен проблем. Това не го прави решение, което наподобява надалеч допустимо.

Времето ми на Западния бряг беше надълбоко депресиращо.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР