Изображение Getty ImagesГерманският канцлер Ангела Меркел изненадващо посети вчера вечерта

...
Изображение Getty ImagesГерманският канцлер Ангела Меркел изненадващо посети вчера вечерта
Коментари Харесай

Меркел посети коледния базар в Берлин, който беше атакуван миналата година

Изображение Getty Images

Германският канцлер Ангела Меркел изненадващо посети през вчерашния ден вечерта коледния базар в Берлин, където преди една година туниски претендент за леговище прегази с камион 12 души и рани десетки, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Германският водач прекара към половин час на базара, ситуиран пред Мемориалната черква " Кайзер Вилхелм " в западната част на града. По-рано близки на починалите на 19 декември 2016 година разкритикуваха в намерено писмо неналичието на превантивни дейности от страна на страната против тероризма и укориха персонално Меркел, че не им е изразила съболезнования.

Вчера канцлерът остави бяла роза на спонтанния монумент, където хората палят свещи и слагат цветя пред фотосите на жертвите. Меркел беседва със притежатели на сергиите, с гости, минувачи, опита и безалкохолно греяно вино.

Тази година ограниченията за сигурност на коледните базари в Германия са затегнати, сложени са бетонни бариери за попречване на набези с коли.

Меркел ще взе участие в формалното отбелязване на годишнината от офанзивата дружно с президента Франк-Валтер Щайнмайер, който ще приказва след екуменическа работа в църквата " Кайзер Вилхелм ".

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР