Изображение: д-р Емили Раушенбергер В актуална информация за британците в

...
Изображение: д-р Емили Раушенбергер В актуална информация за британците в
Коментари Харесай

Война между Израел и Хамас: базиран в Обединеното кралство академик не може да напусне Газа, тъй като десетки ранени и чужди граждани пресичат границата

Изображение: доктор Емили Раушенбергер

В настояща информация за британците в Газа Министерството на външните работи сподели в текст: " След като получим удостоверение, че ви е позволено да преминете границата с Рафах, ще изпратим известие, с цел да ви помолим да пътувате до пропускателния пункт.

„ Преминаванията се чака да се правят в границите на няколко дни. “ < /p>

Той сподели, че е дал цялостен лист с имена на английски жители и подвластни лица в Газа на израелските и египетските управляващи.

Палестинският общоприет орган за прекосяване и граници удостовери, че границата на Рафа ще ще бъде отворен още веднъж на следващия ден, с цел да разреши на притежателите на непознати паспорти да изоставен Газа.

Но добавеното от органа пътешестване ще бъде отворено единствено за тези, чиито имена са в координиран лист.

„ Бъдете подготвени да go'

Междувременно доктор Абдел Хамад, хирург в Кралската университетска болница в Ливърпул, сподели, че са му споделили „ бъди подготвен за път “ от Министерството на външните работи, до момента в който чака да пресече границата с Египет.

Той дойде в Газа на 6 октомври, ден преди офанзивата против Израел от Хамас.

Д-р Хамад сподели пред Sky News, че към момента е на към 5 километра от Граничен контролно-пропусквателен пункт Рафа и чака бъде разрешено.

Изображение: доктор Абдел Хамад

Президентът Джо Байдън сподели, че се чака американските жители да бъдат измежду първата група чужденци, които могат да изоставен Газа за Египет през пропускателния пункт Рафа през днешния ден.

„ Очакваме американските жители да изоставен през днешния ден и чакаме да забележим повече напускания през идващите дни “, написа той в платформата на обществените медии X.

Сделка, с посредничеството на Катар, беше реализирана сред Египет, Израел и Хамас, с цел да отворят пропускателния пункт за чужденци и лица с двойно поданство, които понастоящем са в капан в Газа.

Прочетете още:
Какво съставлява граничният пункт Рафах и кой го управлява?
Как до каква степен е стигнал Израел в Газа?

Тълпи влизат в Рафах, преминавайки от ГазаИзображение: палестинците минават към египетската страна на границата. Снимка: AP

Все още неустановеност за британците, които се надяват да излязат

Въпреки че прекосяването от Газа към Египет най-сетне се отвори, британците и английските поданици като доктор Раушенбергер към момента не са сигурни дали ще им бъде позволено да изоставен.

Говорител на първия министър на Шотландия, родителите на чиято брачна половинка сега са в Газа, сподели, че съгласно тях английските жители „ сега не са “ включени в листата на тези, които могат да изоставен.

>

Въпреки това, някои от ранените хора в анклава са отведени за лекуване.

Изображение: По-рано беше забелязан ескорт от египетски коли за спешна помощ да чакат да преминат през Граничен контролно-пропусквателен пункт Рафа от египетска страна

Кадри излъчено по египетската държавна телевизия - и гледано от Sky News - демонстрира ранени хора, превозени в коли за спешна помощ през границата от линията Газа.

Египетското министерство на опазването на здравето сподели, че полева болница е основана в египетски град покрай пресичането.

Италианският външен министър също удостовери, че четирима италиански жители, единият от които е бил съпроводен от палестинската си брачна половинка, също са измежду тези, които към този момент са напуснали Газа.

По-рано, Foreign Министър Джеймс Клевърли сподели, че " няма сигурност " към излизането на английски жители от Газа.

Той сподели: " Всичко е мъчно и нестабилно и би трябвало да бъдем реалисти във връзка с това. "

< p> „ Разговаряхме обширно с Египет и несъмнено с Израел и посредством медиатори [и] изпратихме известия до Хамас “, добави той.

„ Не е елементарно и няма сигурност, само че няма да се успокоим, до момента в който не създадем каквото можем, с цел да помогнем на английските жители в Газа. "

Рафа е единствената врата на Газа към останалия свят, който не се управлява директно от Израел.

Той е под контрола на Египет като част от съглашение с Израел и Европейския съюз.

Никога обаче не е бил естествен, изцяло отворен граничен пункт и е строго следен от управляващите в Кайро. < /p>

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР