Износът на селскостопански продукти от Украйна по шосе от 1

...
Износът на селскостопански продукти от Украйна по шосе от 1
Коментари Харесай

Износът на селскостопански продукти от Украйна по шосе е намалял с 20 на сто

Износът на селскостопански артикули от Украйна по шосе от 1 до 8 април възлиза на съвсем 100 000 метрични тона, което е спад от 20 на 100 по отношение на същия интервал през март и спад от 40 на 100 по отношение на този интервал през февруари, заяви Ройтерс, базирайки се на брокери.

Украйна е изнесла 121 000 тона селскостопански артикули по шосе на 1-8 март и 158 000 тона на 1-8 февруари, съгласно " Спайк брокерс " (Spike Brokers), която наблюдава и разгласява статистика за износа.

Украинската гранична защита сподели, че няколко основни сухопътни пункта с Полша към момента са блокирани от полски фермери и това съществено визира трафика.

Полските фермери започнаха да блокират пунктовете с Украйна при започване на февруари, призовавайки държавното управление да спре евтината украинска храна, която убива бизнеса им.

" Ситуацията е надалеч от идеалния модел, който беше в действие, когато трафикът не беше блокиран ", разяснява Андрий Демченко, представител на украинската гранична защита, на онлайн брифинг, написа Българска телеграфна агенция.

Той уточни, че един от блокираните пунктове може да поеме 1400 камиона дневно, само че единствено 77 са минали в двете направления във вторник.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР