Износът на петрол от Русия се е повишил през ноември

...
Износът на петрол от Русия се е повишил през ноември
Коментари Харесай

Руският износ на петрол се повиши през ноември, но приходите спадат

Износът на нефт от Русия се е повишил през ноември и в навечерието на 5 декември, когато влезе в действие ценовият таван за съветския петрол, който се експортира, заяви през днешния ден Международната организация за силата (МАЕ), съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Въпреки това, на фона на по-ниските цени в световен мащаб и по-големите отстъпки, които се оферират при продажбите на съветски нефт, приходите на Русия от черното злато понижават със 700 милиона $ до 15,8 милиарда $, прецизира МАЕ.

Ограничението за оптималната цена от 60 $ за барел съветски нефт беше въведено от страните от групата на седемте най-развити международни стопански системи (Г-7), Европейския съюз и Австралия, с цел да бъдат понижени приходите на ръководещите в Москва, които те употребяват, с цел да финансират военната инвазия в Украйна, отбелязва Ройтерс.

Международната организация за силата разгласи, че продължава да чака съветския рандеман на нефт да спадне с 1,4 милиона барела дневно през идната година заради наложеното ограничаване на цената.

Китай, Индия и страни от Близкия изток компенсираха част от пониженото ползване на нефт в Европа и в други райони, добавя МАЕ.

На фона на тези данни основаната в Париж организация покачва своята прогноза за увеличение на търсенето на нефт с сред 140 хиляди и 2,3 милиона барела дневно. За идната година МАЕ чака през идната година то да се увеличи с сред 100 хиляди и 1,7 барела на ден до 101,6 барела дневно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР