Изнесено заседание на Комитета по образование към Съвета на ЕС

...
Изнесено заседание на Комитета по образование към Съвета на ЕС
Коментари Харесай

Варна бе домакин на изнесено заседание на Комитета по образование към Съвета на ЕС

Изнесено съвещание на Комитета по обучение към Съвета на Европейски Съюз се организира във Варна. В него се включиха специалисти в бранша на образованието от 18 от страни. Сред гостите на събитието бяха Деница Сачева, зам.-министър на образованието и науката, Лилия Христова, шеф дирекция „ Образование и юношески действия “, народни представители от Варна.

По време на срещата бяха разисквани тематики от сферата на просветителните политики и практики на Европейски Съюз, като чуждоезиковото образование, предприемачеството, нововъведенията и приобщаващото обучение, обвързани в границите на политиките за построяването на европейското просветително пространство.

Взаимното признание на дипломи за обучение от членките на Европейски Съюз бе една от значимите полемики по време на съвещанието. В програмата на събитието, което ще продължи и на следващия ден, са планувани посещаване на новаторско учебно заведение във Варна – ОУ „ Петко Славейков ”, и на „ Карин дом ”.

В рамките на форума ще бъде показана и изложбата „ От една фантазия към друга – за движещата мощ към триумфа на ромски възпитаници в междинното обучение “. Тя ще покаже резултатите от план, ориентиран към поддръжка за ромски възпитаници за сполучливо довеждане докрай на приблизително обучение.

Изложбата разпространява персоналните истории и фантазии за професионална реализация на част от учениците, включени по плана. Изнесеното съвещание на Комитета е част от програмата на българското Председателство на Съвета на Европейски Съюз, а хазаин бе Икономическият университет във Варна. /live.varna.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР