Изненадващо, но най-ефективните методи за увеличаване на реколтата струват стотинки

...
Изненадващо, но най-ефективните методи за увеличаване на реколтата струват стотинки
Коментари Харесай

Увеличете реколтата от краставици с тези 5 ефективни метода

Изненадващо, само че най-ефективните способи за увеличение на реколтата костват стотинки или са изцяло безвъзмездни. В последна сметка, всъщност, всичко зависи от плодородната почва, натуралното поддържане и навременното и задоволително поливане.

Ето тези 5 ефикасни метода за повишение на реколтата от краставици ще обсъдим по-долу:

Метод 1 – вярното засаждане

Както показва практиката, засаждането на краставиците върху “одеяло ” от коприва значително усилва реколтата – от време на време 2-3 пъти! За да извършите това, изкопайте дупка от 20 см, сложете ситно нарязана коприва на дъното със пласт от 10 см, поръсете с пръст, засейте семената от горната страна или поставете разсада, покрийте с фолио най-после. Това “одеяло ” от коприва последователно ще изгние, като ще стартира да излъчва топлота и ще подхрани краставиците с съществени хранителни вещества.

Метод 2 – “зелен ” тор и пепел

След появяването на първите 4 листа краставици, би трябвало да започнете “зеленото ” подхранване. За да извършите това, би трябвало да поставите коприва, която заема половината от размера на съда и други бурени, да се прибавят 2 литра пепел и да се налее вода до върха. Накисвайте една седмица. Краставиците би трябвало да бъдат подхранени със следната доза: 1 литър зелен тор + 1 литър вода. Краставиците трябва да се поливат добре преди оплождането. Също по този начин, за предварителна защита, можете периодично да поръсвате пръстта към храста с пепел.

Метод 3 – напръскване с борна киселина

За по-добри плодове по време на цъфтежа краставиците би трябвало да се напръскат с борна киселина: за тази цел вземете 0,5 чаена лъжичка киселина на 10 литра топла вода. Борната киселина може да бъде сменена и с други култивиран препарати.

Метод 4 – поливане със сода

Градинарите са наясно, че содата е незаместим асистент. Содата пази краставиците от болести, предотвратява пожълтяването на листата, разрешава им бързо да обновяват стъблата. През сезона краставиците би трябвало да се поливат 3 пъти. На 10 литра вода вземете 2 супени лъжици елементарна сода. Първият път полейте в основата през първите 10 дни на месец юли, втория път – в края на юли, третия път – в средата на август.

Вижте още: Почистете дома си единствено благодарение на елементарен оцет и сол!

Метод 5 – окопаване на стъблата

Този метод позволява на краставиците да възобновяват листата и стъблата си, както и допълнително да се образуват корени. За да извършите това, по-ниските стъбла на краставицата би трябвало да се наклонят към почвата с връзка или да бъдат поръсени с малко пръст. Стеблото в почвата доста бързо ще образува нови корени, а също и рязко ще усили растежа си. Възобновените по този метод стъбла ще дадат по-голям рандеман, който ще се удължи с най-малко един месец.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР