Изненадваща толерантност към различните раси и етноси и очаквана съпротива

...
Изненадваща толерантност към различните раси и етноси и очаквана съпротива
Коментари Харесай

„Галъп интернешънъл”: 78% са против еднополовите бракове

Изненадваща приемливост към другите раси и етноси и предстояща опозиция против еднополовите бракове демонстрират данни от изследване на „ Галъп интернешънъл”.

Едва 12% от запитаните утвърждават опцията мъж с мъж или жена с жена да влиза в брачни връзки. Срещу сходна опция се афишират 78% от запитаните.

Категорична е поддръжката на съждението, че мъжът би трябвало да бъде този, който носи основната отговорност за приходите в фамилията – като отговорите идват поравно и от мъже, и от дами. Почти 30% са на мнение, че родителите би трябвало да могат да удрят плесници на децата си.
Билбордове от акция за приемливост към еднополовите двойки провокираха скандал Организаторите споделиха, че обръщат внимание на казуса с хомофобията, а наличието не опонира на разпоредбите за външна реклама
На фона на тези консервативни позиции, обаче, е висока поддръжката за браковете сред хора от разнообразни етноси (69%) или разнообразни раси (64%). Любопитното е, че по-ранни данни на Евробарометър посочваха, че у нас сме измежду най-слабо склонните в Европейски Съюз да приемем връзка на някое от децата ни с чернокож/а или с мъж или жена, изповядваща исляма.

Близо три четвърти от интервюираните считат за задоволително съжителството без брак, в това число когато в следствие се раждат деца.

Едва 15% считат, че хората не би трябвало да имат правото на бракоразвод, а още по-малко – 11% считат, че абортите би трябвало да се забранят. Въпреки това, не би трябвало да се не помни, че тези неголеми проценти в действителност дават отговор на към половин милион души, които намерено споделят ултраконсервативни визии за обществото и фамилията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР