Изненадваща правна комисия и точка внесена в последния момент, която

...
Изненадваща правна комисия и точка внесена в последния момент, която
Коментари Харесай

Спешни промени: Шефовете на БНБ, Сметната палата и омбудсманът ще излизат в неплатен отпуск, за да заемат политически длъжности

Изненадваща правна комисия и точка импортирана в последния миг, която дава право на управлението на Българска народна банка, Сметната палата и омбудсмана да заема служба като длъжностен министър председател.

Народното събрание удължи работното си време, с цел да бъде прегледана и вкарана през днешния ден в изключително съвещание на правната комисия точка за изменение и допълнение в Закона за Българска народна банка.

В нея се прецизира, че шефът на подуправителите на Българска народна банка и Сметната палата употребяват неплатен годишен отпуск, в случай че бъдат определени за длъжностен министър-председател. След освобождението си те ще могат да продължат мандата, за който са определени.

Депутатите трансформираха още текстове, от които стана ясно, че управлението на банката не може да прави друга активност с изключение на преподавателска или като членове на органите на сдружения, в които Българска народна банка има присъединяване.

Промените се постановат поради кашата с конституционните промени, при която се оказа, че специфичните закони за Българска народна банка, Сметната палата и омбудсмана не разрешават на тези длъжности и техните заместници да заемат други постове.

От " Възраждане " и " ИТН " дефинираха тези текстове като противоконституционни. Освен това считат за безусловно неприемливо влизането по този незабавен метод в зала, който нарушава правилника за работа на Народно събрание.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР