Изненадваща новина се появи броени дни преди двубоят на Тайсън

...
Изненадваща новина се появи броени дни преди двубоят на Тайсън
Коментари Харесай

Фюри и Шварц може да се бият за световната титла на Анди Риус на WBO

Изненадваща вест се появи броени дни преди дуелът на Тайсън Фюри (27-0-1) и Том Шварц (24-0).
Тази неделя заран (българско време) „ Кралят на ромите “ ще се изправи против непобедения немец в Лас Вегас, а през днешния ден британецът разкри, че има информация, че мачът му с Шварц може да се окаже с огромен залог – поясът на Световната Боксова Организация (WBO) в тежка категория.

В момента купата е владеене на мексиканеца Анди Руис (33-1), който победи Антъни Джошуа при започване на месеца. Има възможност обаче от WBO да решат да лишават пояса от Руис, в случай че той реши да даде реванш на Джошуа, вместо да се бие със наложителния кандидат.

„ Казаха ми, че събота вечер купата на WBO може да е заложена. Това е вътрешна информация и не съм сигурен, че върша вярното нещо като ви споделям това, само че има късмет това да се случи “, съобщи 30-годишният британец.

„ Вероятността това да стане не е дребна, най-малко по този начин ми споделиха. Но аз към момента съм линейният първенец на тежката дивизия, тъй че го намирам за обикновено. Ако някой желае да бъде номер едно, то първо би трябвало да премине през мен.

Ако въпреки всичко не стане, спечелилият всред мен и Шварц ще стане кандидат номер 1. Том е втори в ранглистата, а аз съм трети “, показа Фюри.

Интересно е да се означи, че сега ранглистата на WBO към момента не е актуализирана и името на Антъни Джошуа седи като първенец.

Oleksandr Usyk vacates WBO title to mov up to Heavyweight division! O#2 ranked Krzysztof Glowacki now WBO Cruiserweight champion #olyksandrUsyk pic.twitter.com/1VJIzYzM50
— Boxingvortex (@hbutler31977) June 6, 2019
В същото време, в случай че има боксьор за който е несъмнено, че има статута на наложителен кандидат, то това е Александър Усик. Украинецът държеше пояса на организацията в полутежката дивизия и правилника показва, че когато някой непринудено се откаже от пояса си, с цел да се качи в по-горна категория, той получава правото да провокира първенеца.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР