Изненадващ ход на профсъюза лиши Ford от най-големия ѝ завод

...
Изненадващ ход на профсъюза лиши Ford от най-големия ѝ завод
Коментари Харесай

Стачка затвори най-големия завод на Форд“ в света

Изненадващ ход на профсъюза лиши Ford от най-големия ѝ цех в света, оповестяват международните организации. Това е поредна ескалация в границите на стачката на служащите в автомобилното произвеждане в Съединени американски щати.

8700 чиновници на фабриката в Кентъки прекратиха работа, откакто договарянията с управлението на Ford за по-високи хонорари и по-добри условия на труд още веднъж стигнаха до задънена улица.

Обектът е основен за втората най-голяма автомобилна компания в Съединени американски щати,

тъй като създава пикапите Super Duty и джиповете Lincoln Navigator и Ford Expedition - извънредно известни и скъпи модели.

Това е най-печелившият цех на Ford - той независимо генерира по 25 милиарда $ доходи, което е една шеста от всички пари, които влизат в компанията от произвеждане на коли.

Преговори или пазарлък

От профсъюза UAW не одобриха предлагането на Ford за увеличение на заплатите, като подвигнаха настояването си от 23% на 30%, а също по този начин и да получат опция да основат синдикална организация в заводите за акумулатори на компанията.

" Ройтерс " разяснява, че евентуално сходна тактичност - неочакван удар по производството на скъпите модели, ще се предприеме и против General Motors и Stellantis.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР