Изненадите от времето не спират. Последен слънчев ден преди снега,

...
Изненадите от времето не спират. Последен слънчев ден преди снега,
Коментари Харесай

Студено слънце. Идва ли снегът?

Изненадите от времето не стопират. Последен безоблачен ден преди снега, който се чака да завали в неделя вечерта.

В събота ще е най-вече слънчево. По-значителни нараствания на облачността ще има над Западна България, само че превалявания не се чакат. След обяд ще духа слаб северен вятър. Максималните температури ще са сред 6° и 11°, в София - към 7°.
-->
Над Черноморието облачността ще е променлива, постоянно намаляваща до слънчево време. Ще духа до сдържан северен вятър. Максималните температури ще са 8-11°. Температурата на морската вода е 14-15°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините облачността ще е раздрана, по-значителна над югозападните региони. Ще духа слаб, по високите и открити елементи – сдържан вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е към 4°, на 2000 метра - към минус 3°.

В неделя и понеделник ще духа слаб, в източните региони до сдържан североизточен вятър и с него ще става студено. Ще бъде облачно. В неделя в следобедните часове и през нощта против понеделник тук-там в Западна България ще превали слаб дъжд, в Предбалкана и високите полета - сняг.

В понеделник превалявания ще има и в Източна България, повече по количество ще са в югоизточните региони. Минималните температури ще са сред минус 3° и 2°, а оптималните - сред 3° и 8°.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР