Изминалият 13-и етап на рали Дакар бе последната възможност за

...
Изминалият 13-и етап на рали Дакар бе последната възможност за
Коментари Харесай

Дакар, ден 13: Сайнц е на крачка от победата, Петерханзел катастрофира

Изминалият 13-и стадий на рали Дакар бе последната опция за състезателите да създадат смяна в позицията си в генералното класиране. Те трябваше да бъдат много наблюдателни в първата част на стадия, състоящ се от пясъчни дюни, до момента в който втората наподобяваше WRC маршрут, на който също трябваше извънредно внимание, тъй като никой не искаше да напусне надпреварата в предпоследния му ден.

GC - CARS
1. @CSainz_oficial
2. @AlAttiyahN +46'18 "
3. @TheRealGiniel +1h20'00 " #Dakar2018 #DakarArgentina
More / más info > https://t.co/R0ezQ07YE0 pic.twitter.com/7g5cRPKv7s
— DAKAR RALLY (@dakar) 19 януари 2018 година
В категорията на колите вярата на Toyota Насър Ал-Атия завоюва още една етапна победа – 31-ва в кариерата му на Дакар, която го изравни с безконечните триумфи на Карлос Сайнц. Испанецът още веднъж не предприе никакви опасности, приключи стадия близо 20 минути зад Ал-Атия, само че по-важното бе, че резервира лидерската си позиция. Съотборникът му Стефан Петерханзел се удари в дърво, нанесе вреди по автомобила си и се сбогува с място на подиума, откакто изгуби над час за поправката. В предпоследния ден пък Бернард загар Бринке, който на два пъти победи " дрийм отбора " на Peugeot, трябваше да приключи присъединяване си след щета в своята Toyota. Щастливецът от тези два неуспеха се оказа Жиниел де Вилие с Toyota, който внезапно се изкачи до евентуалното последно място на подиума в Кордоба през днешния ден.

. @s_peterhansel drops 57'07 " / pierde 57'07 " #Dakar2018 #DakarArgentina
More / más info > https://t.co/R0ezQ07YE0 pic.twitter.com/1QNmsLbngX
— DAKAR RALLY (@dakar) 19 януари 2018 година
Шокиращата разлика сред Едуард Николаев (Kamaz) и Федерико Вийагра (Iveco) от една секунда към този момент е забележителна в интерес на руснака. Той бе най-бърз при камионите през вчерашния ден и финишира с 50 секунди преднина по отношение на съотборника си Айрат Мардеев. Вийагра пък за злощастие бе заставен да се отдръпна на косъм от финала.

It was a tough strife, but @villagraRT quitted the #Dakar2013. On #quads, the leaders went along well.
/ Fue una contienda dura, Villagra abandonó. En quads, los líderes siguieron firmes.
Eduard Nikoláiev
@jeregonzalezfe pic.twitter.com/dtJxuvU9gi
— DAKAR RALLY (@dakar) 20 януари 2018 година
При мотоциклетите спечелилият от 2016-а Тоби Прайс даде всичко от себе си, с цел да изпревари окупиралите първите две места в подредбата Кевин Бенавидес (Honda) и съотборника си и водач Матиас Валкнер с КТМ. Той завоюва етапната победа, само че по този начин и не съумя да отвори забележителна преднина и се чака Дакар 2018 да приключи за мотоциклетите по същия ред – Валкнер, Бенавидес, Прайс. Класирането при АТВ-машините също е съвсем решено с помощта на преднината от час и 37 минути на Игнасио Касале.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР