Изминалата година беше интересна по отношение на бизнесите на най-богатите

...
Изминалата година беше интересна по отношение на бизнесите на най-богатите
Коментари Харесай

Бизнесът на най-заможния европеец го направи най-богатият човек в света през 2021-я. Как се случи това?

Изминалата година беше забавна във връзка с бизнесите на най-богатите хора в света. Джеф Безос беше детрониран от позицията си на най-богатия човек в света от европеецът Бернар Арно, който е президент и основен изпълнителен шеф на френският производител на първокласни артикули LVMH.

Изкачването на Арно до първото място, въпреки и за малко, демонстрира какъв брой голяма в действителност е империята му LVMH. Конгломератът предлага артикули в цели 75 продуктови категории, като облекло и кожени произведения, часовници и бижута, парфюми и козметика, виновност и спиртни питиета и редица други.

Компанията има 5000 магазина. Най-известните марки за мода и бижута са Louis Vuitton, Christian Dior, Fendi, Bulgari и Tiffany`s. LVMH има също Tag Heuer, марките за шампанско Moet & Chandon и Dom Perignon и Chateau d " Yquem.

Наскоро Forbes оцени благосъстоянието на Арно на стойност от 195 милиарда. То идва основно от каузи му LVMH. Семейната холдингова компания Arnault Family Group има почти 47% от акциите на LVMH и 60% от акциите с право на глас.

Но освен неговите акции, или страхотният му бизнес усет направиха Арно най-богатият човек в света. Това се дължи и на голямото повишаване на търсенето на първокласни артикули измежду все по-заможните консуматори в света.

Тази година се чака се LVMH да генерира доходи от над 62 милиарда евро, което ще е с 38% повече от разочароващите резултати от предходната година и с цели 15% над равнищата от преди пандемията през 2019 година Акциите на компанията се покачиха с близо 40% през последните 12 месеца - до 712 евро.

Как Арно построява империята си?

72-годишният Арно е роден семейство на индустриални служащи в Рубе, Франция. Учил е във водещото инженерно учебно заведение във Франция Cole Polytechnique. Той се причислява към Family Construction Company през 1971 година и оказва помощ за развиването на бизнеса с недвижими парцели. През 1984 година с няколко финансови сътрудници купува проблематична холдингова компания с активи в текстил и търговия на дребно. През 1987 година Louis Vuitton се слива с Moët Hennessy. На идната година Арно купува дял от компанията, а през 1989 година става неин мажоритарен акционер, ръководител и основен изпълнителен шеф.
 Бернар Арно още веднъж изпревари Безос като най-богат човек в света
Най-заможният европеец още веднъж изпревари Безос като най-богат човек в света

Той приключи седмицата с $500 млн. повече

През идващите десетилетия те реализират задачата си да изградят водещ международен първокласен конгломерат. " Едно от нещата, които вършат нашата компания изключителна, е методът, по който ръководителите мисля за марките, а точно, че би трябвало да бъдат безконечни. "

LVMH разчита на известни персони в маркетинг акциите си, с цел да притегля млади клиенти. Известно е и че Арно предизвиква вътрешната конкуренция измежду своите марки.

Идването на Ковид-19 можеше да бъде пагубно за компания, която продава дизайнерски чанти, швейцарски часовници и едни от най-скъпите в напитки в света. Вместо това обаче пандемията се оказа добре пристигнала за бизнеса на LVMH и други компании за скъпи и първокласни артикули от висок клас, като Tesla и Lamborghini да вземем за пример. Как се случи - опциите за разноски се свиха, сметките на богатите набъбнаха и те харчеха повече за първокласни артикули.

Световното благосъстояние набъбна с 8,3% до рекордната стойност от 250 трилиона $ през 2020 година, съгласно отчета за световното благосъстояние на BCG за 2021 година,

Докладът за световното благосъстояние на Credit Suisse, също мери общото благосъстояние на семействата, като съгласно него е повишено със 7,4% предходната година до 418,3 трилиона $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР