Изминалата драматична за света, Европа и България седмица отново показа,

...
Изминалата драматична за света, Европа и България седмица отново показа,
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Движението за права и свободи е и ще бъде двигателят на всички ключови за България решения

Изминалата трагична за света, Европа и България седмица още веднъж сподели, че Движение за права и свободи има съответни позиции по значимите за страната тематики. Позиции, които са в цялостен синхрон с позициите на нашите натовски и европейски сътрудници. Ще дадем единствено два образеца за това. Това сподели Йордан Цонев, зам.-председател на Движение за права и свободи и зам.-председател на ПГ на Движение за права и свободи, оповестиха от пресцентъра на партията.

В деня, в който стартира войната в Украйна, ръководещата коалиция потъна в идеологическите си различия и беше на път да лиши България от единна, ясна и безапелационна позиция, осъждаща военната експанзия на Русия против Украйна. Както и съответният отговор като наказания на нашите съдружници, който ние трябваше да подкрепим.

След намесата на Движение за права и свободи българският парламент съумя да одобри това решение и българският министър-председател отпътува за общата среща на върха в Брюксел с тази позиция.

Вторият образец. При разискването на глобите против Русия Европейски Съюз настоя всички страни – членки да преразгледат всяко едно решение за предоставяне на поданство или статут на непрекъснато пребиваващ на съветски жители. Да напомним, че Движение за права и свободи още от януари насам излезе със своя законодателна самодейност, импортирана в Народно събрание, с която се задължават способените органи да извършат цялостна проверка на всеки един обособен случай на публикуван подобен паспорт. Нашият законопроект бе отритнат от ръководещото болшинство.

За второто четене на законопроекта ние сме внесли същите текстове и чакаме болшинството в Народно събрание да се съобрази с волята на европейските ни сътрудници!

Припомняме тези образци тъй като обществото би трябвало да знае, че във всички основни за България решения Движение за права и свободи постоянно е имало вярната за страната ни позиция. И освен това, било е и ще бъде моторът на тези решения.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР