Изминаха почти 25 години от смъртта на един от най-обичаните

...
Изминаха почти 25 години от смъртта на един от най-обичаните
Коментари Харесай

Развенчаха мистерия, надвиснала над снимките на Даяна и Чарлз

Изминаха съвсем 25 години от гибелта на един от най-обичаните членове на кралското семейство на Англия - принцеса Даяна. Тя се разведе с принц Чарлз малко преди трагичната ѝ кончина, само че и до ден сегашен се разбулват още мистерии за това какво тъкмо се е случвало сред двамата по време на брака им.

Така да вземем за пример години наред техни общи фотоси са карали хората да се чудят за какво наподобяват по този метод, написа jenata.blitz.bg.

Важно е да отбележим преди този момент, че принцеса Даяна и принц Чарлз били с една и съща височина – и двамата се извисявали на 180 см. Освен това не трябва да забравяме, че всяка дама носи обувки с токове или платформи, а това важи изключително и за дамите от кралското семейство.

Защо тогава на всички техни общи фотоси лейди Ди наподобява доста по-ниска от английския престолонаследник?

Намери се отговор на този любопитен въпрос.

Оказа се, че принцеса Даяна и принц Чарлз съзнателно театралничили по този начин, с цел да наподобява тя като покорна брачна половинка, а той да наподобява като преобладаващ мъж, който води фамилията си.

За да направи такива фотоси, Даяна трябвало да бъде поставяна на по-долното ходило на стълбите, а от време на време даже и се налагало да приклекне, с цел да накара принц Чарлз да наподобява по-висок от нея.

От днешна позиция това наподобява неуместно, само че в предишното сходни неща не били необичайност.

Тези фотоси са направени през 80-те години, когато кралското семейство към момента се е придържало изкъсо към старите стандарти. Тъй като това се случвало при снимането на публични кралски фотоси, те може би са се опитвали да изобразят силата и статута на бъдещия крал и държател, като го карат да наподобява по-висок от брачната половинка си.

В същото време Даяна е в по-скромна, подкрепяща или женствена позиция. Кралският фотограф се опитал да улови контраста сред мъжкия принц и женствената принцеса.

Съществуват и няколко фрагмента, на които принцеса Даяна седи на стол до принц Чарлз. Това към този момент не е явен опит за „ издигане “ на Чарлз, а традицията английските монарси и членовете на кралското семейство да се снимат с половинките си, когато дамата седи, а мъжът стои. Такива има доста в архивите на монархията.

Но формалните фотоси на принц Уилям и Кейт, херцогинята на Кеймбридж, направени по този метод, надали ще намерите. Те постоянно или седят дружно, или стоят дружно.

Промяната на фотосите на херцозите на Кеймбридж може да се дължи на измененията, които монархията се пробва да одобри, с цел да стане по-модерна.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР