Измененията в Наредба 4 за предписване и отпускане на лекарства,

...
Измененията в Наредба 4 за предписване и отпускане на лекарства,
Коментари Харесай

Гратисният период за хартиена и е-рецепта влезе в Наредба 4

Измененията в Наредба 4 за определяне и разпределяне на медикаменти, с които се вкарва гратисен интервал за предписването на медикаменти както на хартиена, по този начин и на електронна рецепта, към този момент са оповестени на уебстраницата на Министерство на здравеопазването за публично разискване.

Както беше обявено по-рано, гратисният интервал ще важи единствено за изписването на антибиотици и до 1 април 2024 година

С плана се оферират промени и допълнения, касаещи рецептите с режим на еднократно разпределяне, като се планува те да имат годност 30 дни от датата на издаването им, смяна в рецептурната бланка, като бъде прибавен персонален професионален код на лекаря по дентална медицина. Данни за персоналния професионален код на лекаря по дентална медицина се предлага да се прибавят и в дневника на изпълнените предписания в аптеките.

Същият гратисен интервал – до 1 април, ще важи и за изписването на медикаменти, съдържащи наркотични субстанции, като до този период те ще се изписват по досегашния ред, с цел да има задоволително време за адаптиране на медицинския и аптечния програмен продукт към електронно определяне и разпределяне на тези лекарства.

С измененията в Наредбата можете да се запознаете, а с претекстовете към тях –.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР