Измамниците се намериха! Шарлатанин прави местните избори на менте партията

...
Измамниците се намериха! Шарлатанин прави местните избори на менте партията
Коментари Харесай

Намериха се! Шарлатанин прави изборите на „Продължаваме промяната“

Измамниците се откриха! Шарлатанин прави локалните избори на менте партията „ Продължаваме промяната “ (ПП) в Кърджали. В началото на август ръководителят на протурското съдружие „ Алтай “ Джевдет Мустафа е назначен за секретар на локалната организация на пишман „ смяната “ в родопския град. Кадровото решение е взето от новото управление в лицето на координатора Никола Стоев.

Последният пък се употребява с поддръжката на топ шмекерите – съпредседатели на Политическа партия Кирил Петков и Асен Василев, за които се твърди, че са одобрили привличането на Мустафа в партията.

Основната задача на Джевдет Мустафа е в месеците преди локалните изори на 29 октомври да „ укрепи структурите в района и да приготви сполучливото показване на Политическа партия “. Никола Стоев и Джевдет Мустафа занапред ще търсят претенденти за кметове и за общински съветници в 7-те общини в региона. Двамата са дали обещание на шефовете си в София „ оптимално да активизират симпатизантите на групировката за вота “, написа rikoshet.org.

Малобройните симпатизанти на „ Промяната “ в града край Арда са шокирани от назначението на Мустафа на управителен пост в партията. Новият партиен строител от дълго време си е основал име на самозванец. И явно реномето му е помогнало пред партийните шефове, които също бяха наречени „ шарлатани “ от техният основател – президента Румен Радев.

Джевдет Мустафа е прочут на съгражданите си най-много с неуместните си и налудничави тези и начинания, които сякаш пазят правата на турците в България.

От основаването си през октомври 2015 година съдружие „ Алтай “ забавлява медиите и управляващите с открити писма, „ законодателни начинания “, претенции, молби, закани и прочие.

Така да вземем за пример през февруари 2016 година Мустафа разпраща писма до медии и институции, в които твърди, че тезата за турското иго би трябвало да остане в учебниците, тъй като е потребна за турчетата в България (правописът е непокътнат, б.ред.)

„ ОТВОРЕНО ПИСМО

от Гражданско Сдружение „ АЛТАЙ “, гр. Кърджали

по отношение на: Обществения скандал за понятието „ Турско иго “

Уважаеми Дами и Господа, Политици и Общественици,

Уважаеми Дами и Господа, Граждани на Република България,

Реклама

През последните дни, всички ние ставаме очевидци на яростен спор, за понятия и избрания, които попадат или се оферират в учебниците по История, и по тъкмо за тезата за „ Турското иго “.

По всички телевизионни, канали се демонстрират по какъв начин в доста градове хората събират подписки, дребни деца рецитират възрожденски стихове и пеят революционни песни, а политици и министри съвсем разплакани от боязън от уволняване заявяват, че и те се усещат българи и че не са продажници на рода си.

Оказва се, че тази теза е даже и универсално средство най- към този момент за похищение на вниманието на обществото от голямата корупция във властта и икономическата съсипия в страната.

Най- забавното, е че този спор се води сред българи, а не сред българи и турци. Всъщност за нас, като представители на турското население в България, няма изключително значение какво тъкмо написа в учебниците по История, тъй като тези учебници се пишат от историци българи, и субективната оценка на историческите събития постоянно надвива.

Но въпреки всичко, с цел да се позволи актуалната „ рецесия “ в публичното пространство и по едно и също време всички страни да са задоволени, нашето мнение е, че тезата за „ Турското иго “, би трябвало да остане в учебниците по история.

Това е най-ефективният и сигурен метод за етническо осъзнаване и опазване на етническата еднаквост на турчетата и туркините още от дребна ученическа възраст, тъй като в Училище ще продължи практиката да им се вменява историческа виновност, и ще продължи практиката да бъдат посочени с пръст като наследници на „ поробители “, въпреки тези деца да произлизат от елементарни, постоянно небогати турски родове.

Естествено този развой на етническо осъзнаване, посредством вменяване на историческа виновност на децата още в Училище, неименуемо е обвързван и с преживяване на срам, оскърбление и психически стрес от тези деца, заради което фамилията на всяко турче или туркиня може да си търси правата в българските и Европейските правосъдни инстанции. Но заради огромния % на ниска просветеност, измежду турското население в България, евентуално се допуска, че такива случаи на търсене на права няма да има.

И в умозаключение, макар, че се основава по скоро на литературни творби, в сравнение с само че исторически обстоятелства, дано тезата за „ Турското иго “, си остане в учебниците по История, по този начин българите ще са спокойни, че историята си остава „ тяхната “, а ние турците живущи в България, ще сме спокойни, че децата ни няма да бъдат асимилирани, и че няма да изгубят етническата си идентичност…макар и унижавани и посочени с пръст.

С Уважение,

Председател на Гражданско Сдружение „ АЛТАЙ “: Джевдет Мустафа “

Поредният епистоларен изблик на сегашния секретар на структурата на Политическа партия в Кърджали е от юни 2016 година Този път той желае България да одобри „ Закон за турците в чужбина “. В благозвучие на източната традиция на спорене, без да вземат поради образа на християнска Европа, Джeвдет Мустафа даже твърди, че „ сходен закон ще способства за фундаменталната Европейска ценностна система “.

И продължава: „ От съдружие „ Алтай “ сме на мнение, че Република Турция на съображение двустранните спогодби с България и на съображение на правната норма– Jus sanguinis „ Кръвна връзка “, би трябвало да одобри, специфичен закон за подкрепяне запазването на езиковата и културна еднаквост на турците, живущи в прилежащи на Турция страни и в Балканския район.

Подобни закони съществуват в доста Европейски страни, в това число и в България „ Закон за българите в чужбина “. Той даже признава, че е подготвил законопроект, който първо да бъде признат от Турция: „ Ние подготвихме за приемане от Великото Национално Събрание на Р. Турция. Той е абстрактен план и най-вероятно ще претърпи много промени, тъй като ние не познаваме правната рамка на Турция “.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР