Измамници се опитват да стигнат до паролите на хората за

...
Измамници се опитват да стигнат до паролите на хората за
Коментари Харесай

Внимавайте, кризата с НАП събуди вълна от фишинг измами!

Измамници се пробват да стигнат до паролите на хората за електронно банкиране и да източат банковите им сметки. Те се възползват от притесненията ни около хакването на персоналните данни в Националната организация по приходите (НАП), изясни специалистът по киберсигурност Спас Иванов пред Нова телевизия. 

По думите му измамниците използват фалшиви имейли, в които се свързват с хората и им споделят, че поради приключването на данни от Приходната организация е належащо още веднъж да вкарат паролите си за електронно банкиране, с цел да може сигурността им да бъде обезпечена.

" Винаги се употребява значимо събитие, вест за хакната банка, огромна компания, в тази ситуация Национална агенция за приходите, с цел да може да се провокира изкуствено доверие към имейлите, които получават потребителите. В случай, че въведете паролата си във формата, която са ви дали, по всяка възможност ще получат достъп до електронното ви банкиране ", изясни Спас Иванов.

Той поучава вложителите, които имат електронно банкиране да ползватдвуфакторна нотификация – всякога, когато превеждаме пари, да получаваме утвърдителен есемес, който да изисква от нас да въведем назад код за сигурност. 

Банката ви праща известие, което ви споделя: " За да потвърдите този превод, апелирам въведете този код назад в банкирането ". Това се изпраща единствено до един телефон ", обясни Спас Иванов. По думите му извънредно малко банки не го дават това като услуга.

Иванов изясни още, че банките изпращат имейли единствено с осведомителен темперамент и не приканват за деяние.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР