Измамите, в които популярни лица рекламират продукти на промоция, за

...
Измамите, в които популярни лица рекламират продукти на промоция, за
Коментари Харесай

Страшна гавра с Ани Салич

Измамите, в които известни лица популяризират артикули на промоция, за които даже и не подозират, не престават. Водещата на новините на NOVA Ани Салич е една от известните персони, с чиито фотоси продължава да се злоупотребява в уеб сайтове за такива съмнителни артикули, съобщи NOVA. Последната реклама, в която схваща, че взе участие, е на артикул за полова мощност.



„ Едно е несъмнено – нямам никакво отношение към това по какъв начин българският мъж задоволява българската жена. Друго е по-страшно – че сходни лекарства, които се популяризират с лицата на известните хора, може и да са рискови. Обикновено разбирам, че отново се е появила сходна страница с мен, когато ми звънне някой непосредствен или даже ми пишат непознати хора, с цел да питат какво е това знамение на чудесата, което е измислено и което аз сега употребявам, с цел да го купят и те”, изяснява Ани Салич.

Още откакто попада на първите реклами, в които употребяват името и фотосите ѝ, Ани търси способи да отбрани правата си. Но безрезултатно. „ Аз самата, за жалост, нямам запас и няма метод да ги спра тези реклами. Оказва се, че нашите закони, нашата полиция, не могат да създадат нищо”, изяснява водещата. Основният проблем е, че органите мъчно могат да открият кой тъкмо седи зад уеб страниците с подправените реклами.

„ Много постоянно това са домейни, които се записват в страни, в които няма добра връзка с локалните правоохранителни органи като Белиз, Панама, Мароко, Кот д’Ивоар, където за жалост българската полиция не може да вземе публична информация, с цел да може да проверява този случай”, изяснява Любомир Тулев. Единственото, което може да се направи, е тези уеб сайтове да бъдат свалени. Това обаче не ликвидира казуса. Защото откакто страницата с подправената реклама се закрие, мигновено се основава нова.

„ Проблемът е, че доста бързо тази страница би могла да бъде мултиплицирана, да се направи копие, през друга компания, през друго комерсиално название и да се пусне същата публикация. Така че кръгът се затваря и за жалост би трябвало да кажа, че в доста случаи българските правоохраниелни органи са с вързани ръце”, изяснява Тулев. Проверяваме и къде е регистриран уеб сайтът с последната подправена реклама, в която измамниците замесват името на Ани Салич.

„ Не можем да стигнем до физическо или юридическо лице, тъй като пътищата водят към Панама и други юрисдикции, които са задоволително надалеч, с цел да обезпечат на създателите на тези уеб сайтове спокойствието, че могат да продадат на потребителите безграничен брой артикули, до момента в който органите реагират”, изяснява юрист Свилена Димитрова.

„ Ако това е единствено въпрос на игра, на развлечение – ОК. Но може да се стигне до увреждане на здравето и тогава към този момент става рисково. Докато работя в вести, е невероятно да вземам участие в реклама. И когато видят реклама на каквото и да е – на копче, червило, кисело мляко или крем - би трябвало да е ясно, че това не съм аз”, безапелационна е Ани Салич.
Източник: hotnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР