Изложбата в руския културен център в София, посветена на "75-годишнината

...
Изложбата в руския културен център в София, посветена на "75-годишнината
Коментари Харесай

Посолството на Русия отговори на МВнР за ролята на СССР през ВСВ

Изложбата в съветския културен център в София, отдадена на "75-годишнината от освобождението на Източна Европа от фашизма, няма нищо общо с вътрешнополитическата обстановка в България ".

Това оповестиха от посолството на Русия у нас.

"Изложбата (...) има за цел само да запознае българската общност с архивни материали от съветските фондохранилища.

Много от документите бяха незнайни до момента или неотдавна разкрити и приказват за решаващата роля на Червената войска в освобождението на човечеството от фашистката чума ", пишат от дипломатическата задача на Русия у нас във "Фейсбук ".

Вчера от българското Министерство на външните работи (МВнР) дефинираха изложбата, която ще бъде открита на 9 септември на територията на съветския културно-информационен център, интервенция във вътрешните работи на България.

Освен това от Министерство на външните работи жигосаха съмнителната историческа теза на Русия, че руската войска е освободила Централна и Източна Европа от нацизма.

Подобна на българската позиция за ролята на Съюз на съветските социалистически републики през Втората международна война показаха и някои водачи на западни страни.

Британският министър председател Борис Джонсън да вземем за пример разяснява, че през септември 1939 година Полша се е оказала "между фашисткия чук и комунистическата наковалня ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР