Изложбата на Диана Георгиева и Гица Несторова е под егидата

...
Изложбата на Диана Георгиева и Гица Несторова е под егидата
Коментари Харесай

Изложба показва силата и нежността на жената в Доходно здание на 1 март

Изложбата на Диана Георгиева и Гица Несторова е под егидата на Иво Пазарджиев, ръководител на Общински съвет - Русе

Съвместна галерия, отдадена на Международния ден на дамата 8 март, ще се състои на 1 март, от 17:30 ч., във фоайето на Доходното здание.

Събитието е под егидата на женска организация „ Сороптимист Интернешънъл “ и ръководителя на Общински съвет – Русе Иво Пазарджиев, а главната цел е вниманието на публиката да бъде ориентирано към обстоятелството, че и през днешния ден съвсем половината от дамите по света са лишен от цивилен права, просветителни или професионални благоприятни условия, или са жертви на закононарушение заради своя пол. Организация на обединените нации показва че „ равенството сред половете не е главно право, а е нужна основа за един кротичък, проспериращ и резистентен свят ”. Макар в България да имаме относително положително посланичество на дамите в ръководството, към момента не можем да приказваме за равно възнаграждение и равни благоприятни условия за развиване, изключително измежду малцинствените групи.

В изложбата ще бъдат показани картини на две русенски дами – Диана Георгиева и Гица Несторова, които ще покажат силата и нежността на дамата, ще опишат за любов и пристрастеност – две водещи начала на женската същина.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР