Изложбата Личности и събития в българския спорт“, включваща дарения от

...
Изложбата Личности и събития в българския спорт“, включваща дарения от
Коментари Харесай

Представят изложба с дарения на големи имена от българския спорт

Изложбата „ Личности и събития в българския спорт “, включваща дарения от известни български спортисти, предоставени от доктор Денислава Ангелова – ръководител на УС на Асоциация „ Докосни дъгата “, ще бъде показана в Регионалния исторически музей в Пазарджик. Откриването следва през днешния ден от 18:30 часа, оповестяват от Общината в града, която е уредник на събитието.

То е част от програмата на провеждащия се в Пазарджик конгрес на спортните публицисти от Югоизточна Европа. В 16:00 часа следобяд в Конферентната зала на хотел “Хебър “, ще стартира конгресната сесия, а в 17.00 часа участниците ще бъдат поздравени от министъра на младежта и спорта Димитър Илиев и кмета на община Пазарджик Тодор Попов.

В експозицията са показани персони като Григор Димитров – притежател на шампионските трофеи на Уимбълдън и Откритото състезание на Съединени американски щати за юноши през 2008 година, спечелил 8 трофеи от Световния Тур на ATP, в това число и Финалите на ATP в Лондон през 2017 г.; олимпийският и повторен европейски първенец в бокса Петър Лесов; първенците по битка Станка Златева - първата българка, международен първенец по битка (2006 г.) и Армен Назарян - олимпийски първенец от летните олимпийски игри в Атланта през 1996 година и Сидни (2000 година ); Елица Янкова – спечелила бронзов олимпийски орден в Рио де Жанейро през 2016 г.; златният медалист от младежките олимпийски игри в щангите и европейски първенец по повдигане на тежести за мъже Божидар Андреев, най-хубавият роден джудист в кат. до 66 кг Божидар Темелков, международният първенец по бокс в кат. до 54 кг Детелин Далаклиев; златният медалист в скока за височина на Световните академични игри Тихомир Иванов; плувецът Антъни Иванов; златното момиче в художествената гимнастика Ренета Камберова – спечелила бронзов орден (ансамбъл, многобой) от Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 г.; първенците по шахмат Цвета Галунова и Момчил Николов.

Експонирани са екипи и награди на състезатели от златното потомство на българския футбол от САЩ`94 – Христо Стоичков, Йордан Лечков, Красимир Балъков, Златко Янков, Даниел Боримиров, Пламен Николов, както и екипи на футболни тимове от България и чужбина - „ Лудогорец “, ЦСКА, „ Черно море “, фланелки на турския „ Бурсаспор “ и португалския „ Бенфика “.

Показани са персонални подписи на част от спортистите, както и фотоси от надпревари и книги, представящи развиването на българския спорт през годините.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР