Изложбата е организирана от фотографите от Стартфото Бончук Андонов, Костадин

...
Изложбата е организирана от фотографите от Стартфото Бончук Андонов, Костадин
Коментари Харесай

Изложба Да си спомним за Иван Йочев в памет на големия спортен фотограф

Изложбата е проведена от фотографите от " Стартфото " Бончук Андонов, Костадин Андонов, Антон Узунов и Десислава Комарова. На нея ще бъдат показани към 50 фотографии на Иван Йочев - част от творчеството на един от най-хубавите спортни фотографи в България.

" Иван искаше да направи галерия във връзка 50-годишнината си. Искаме да осъществяваме това негово предпочитание и дружно с това да почетем паметта му. Искаме да покажем, че спортната снимка е жива. Спортната снимка, за която и Ванката живееше. А в случай че той ни гледа от горната страна, да се зарадва ", съобщи Бончук Андонов.

В продължение на близо 30 години Иван Йочев се потвърди като един от най-хубавите спортни фотографи в България. Той е запечатал посредством фотосите си исторически за България мигове и персони в последния над четвърт век. Неговите фотоси са употребени от международните организации Reuters, AFP, AP, Getty Images и EPA, както и от доста от водещите спортни издания в Европа. През годините Иван Йочев работи за вестник " 24 часа ", " 7 дни спорт ", а до последно беше част от екипа на Sportal.bg.
 Организират галерия за спортна снимка: “В памет на Ванката Йочев ” Организират галерия за спортна снимка: “В памет на Ванката Йочев ”
Иван напусна този свят без време на 49 година на 7 февруари 2021 година Да си спомним за Иван Йочев на 14 юли 2022 година с изложбата с негови фотоси в негова памет.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР