Изложба на творческо ателие Рисувалната се открива днес в Регионална

...
Изложба на творческо ателие Рисувалната се открива днес в Регионална
Коментари Харесай

Млади художници от Монтана представят първата си изложба

Изложба на креативно ателие " Рисувалната " се открива през днешния ден в Регионална библиотека " Гео Милев " в Монтана.
" Това е първата галерия на децата от тази креативна групировка, в която те ще показват свои произведения и творби, основани от началото на годината до в този момент ", сподели техният живописен началник Светослава Михайлова.
Светослава е ученичка на преподавателя по изобразяване Рени Петрова, приключила е Художествена гимназия в София, компетентност   " Графика " в Художествената академия и работи като графичен дизайнер и плакатист. Днес работи и с деца.
" Децата в креативното ателие са на разнообразни възрасти и на 6, и на 18 години. Задачите са най-разнообразни и са според от техния интерес, който са показали във времето. Има образователни рисунки, етюди, има рисунки, въодушевени от нашата работа в Художествената изложба. Имаме и някои декоративни неща - декоративни чинии, по-приложни техники - творби от плъст. Има много забавни неща, които могат да се видят. През февруари започва моето креативно ателие. Индивидуално работя с всяко дете. Това е първата ни галерия, доста е вълнуващо.
Името пристигна от един план, който беше за летни занимания по изобразяване, с отпратка към занималня, по тази причина избрах да е " рисувална ", където да има образование по изобразяване.
Главното, което желая да науча децата е да запазят своята характерност по допустимо най-искрения детски метод ", описа още тя./БНР
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР