Изложба-базар “Цветя и дантели“ на Светла Дамяновска, гл. експерт „Култура

...
Изложба-базар “Цветя и дантели“ на Светла Дамяновска, гл. експерт „Култура
Коментари Харесай

Светла Дамяновска представи нова изложба в Младежкия дом

Изложба-базар “Цветя и дантели “ на Светла Дамяновска, гл. специалист „ Култура и художествена изложба “ в Община Мездра и ръководител на Литературен клуб „ Христо Ботев “ към градското читалище бе открита в Младежкия дом във Враца. 50 експоната, знак на 50-та годишнина на надарената дама са изложени в една от галериите на културната институция и ще останат там в границите на месец.
Събитието почетоха доста сътрудници, другари и фенове на надарената дама. Сред гостите на изложбата бяха кметът на Общината инж. Генади Събков, Елена Нанова-директор на Дирекция „ Социални и филантропични действия “, Наталия Горанова- шеф на Общинския център за обществени услуги и действия, Георги Врабчев- шеф на Младежки дом-Враца.
Картините в „ Цветя и дантели “ са направени с хербаризирани растения, употребявани за изработката на пластика и по-късно живописвани. Авторката ловко употребява естествените форми за основаване на прелестни творби, които превземат със своята достоверност и хубост.
Светла Дамяновска е съумяла да съчетае гения си на десенатор и усета си към изящното в картини, основани посредством характерна техника. Тя живописва с багри, присъщи за нейната сензитивност и нюх към изящното. Големите произведения са изпълнени с дизайнерски метод, комбиниран с нюх за цвят и комбинация. Благодарение на употребяваната златна багра творбите провокират приказно влияние.
На 23.11.2017г. в Младежки дом –Враца Светла Дамяновска ще показа двете си нови книги- „ Розариум и други хайку “ и „ Синини върху душата “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР