Излизането навън с маски ще стане задължително, съобщи премиерът Бойко

...
Излизането навън с маски ще стане задължително, съобщи премиерът Бойко
Коментари Харесай

Излизането навън с маски ще стане задължително

Излизането на открито с маски ще стане наложително, заяви министър председателят Бойко Борисов на ексклузивен брифинг в Министерски съвет. " Разпоредил съм на министъра на опазването на здравето да издаде съответната заповед ", заяви той. Причината е неглижирането на противоепидемичните ограничения в последните два дни поради стоплянето на времето. Това бе отченето и от ръководителя на Националния действен щаб ген. Мутафчийски, който разгласи, че ще предложи на държавното управление носенето на маски на обществени места да стане наложително. 

Продължава набирането на проби за всеобщо проучване. С Южна Корея подписахме контракт за PCR проби и друго съоръжение и към този момент сме обезпечили и въздушния превоз, заяви още Борисов на брифинг. 

„ Внимателно се следи изследването в Австрия на заболелите от ковид. Там тестваха към 1600 индивида, ние тествахме 1020 и резултатите са под 1% и там. В най-заразения град в Германия резултатите са 15%. Всички мои сътрудници в изявленията си приказват за 60 - 70% предстоящо заразяване с ковид. Затова и Щаба го смъкнах с мен на тази среща, тъй като има доста непознати неща, които този ковид носи със себе си. Просто учените не го познават и науката не може да даде точна рецепта. И ние малко на сляпо действаме, като да стреляме по незабележим съперник. Това са резултатите, които излизат “, сподели Борисов

Очаквайте детайлности!
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР