Излизането на Великобритания от Европейския съюз не трябва да се

...
Излизането на Великобритания от Европейския съюз не трябва да се
Коментари Харесай

Радев: Brexit да не влияе на правата на българите


Излизането на Англия от Европейския съюз не би трябвало да се отразява отрицателно на правата на българите, които живеят в Обединеното кралство. И Европейски Съюз, и Англия, имат интерес от постигането на единодушие във връзка с достъпа до работа и обучение на 3.8 млн. европейски жители, които живеят във Англия, както и на към 900 000 британци в Европейски Съюз.

Това съобщи президентът Румен Радев, който одобри ръководителя на Групата на европейските консерватори и реформисти в Европейския парламент Сайед Камал, заяви прессекретариатът на президента.

Двамата бяха единомислещи, че вотът на английските жители би трябвало да бъде почитан, само че в полза на страните от Европейски Съюз и Англия е да запазят доверието, градивния разговор и съдействието в чувствителни сфери като сигурността и защитата.

Президентът Радев открои и положителното двустранно съдействие на България и Англия в областта на сигурността и битката с тероризма и изрази убеденост, че това партньорство ще продължи да се развива.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР