Излизането на толкова много хора би дало възможност заразата да

...
Излизането на толкова много хора би дало възможност заразата да
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски: Виждаме притеснително „фамилно заразяване“ с COVID-19

Излизането на толкоз доста хора би дало опция болестта да се разнесе там, където не се среща. Предстоят ни доста напрегнати и забавни времена. Това разяснява пред " На четири очи " по bTV началникът на Националния действен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.
„ 800 са към този момент инфектираните у нас. 140 проби се чакат във ВМА. В страната също лабораториите не са завършили работа”, добави той.
„ Предполагахме това още първоначално, че към Великден ще имаме скок в случаите, най-малко по този начин гласяха всички математически прогнози.

„ За страдание, всички упования се сбъднаха. Миналата седмица бе извънредно недисциплинирана от позиция на обществената изолираност и мисля, че към този момент берем плодовете”, сподели още проф. Мутафчийски.

По мотив всеобщото тестване той съобщи, че в Германия се тестват към 300 хиляди седмично. За към 3 години ще бъдат тествани всички в страната.

Масовото тестване е метод за обгръщане на по-големи групи, а не всеки един да бъде тестван. Обхващат се доста по-големи групи, в сравнение с до момента обхващаните.

„ Може да се окаже, че и 8000 са инфектираните. Не си вършим илюзията, че хващаме всички инфектирани. Математическите модели, които бяха двама на 11. В последно време хващаме двама на седем. Допустимия брой инфектирани, които не са обхванати от здравната система, са 6-7 хил.”, уточни още той.

„ Намираме се в интервал, в който е по-важно да откриваме заболели и техните контактни и да бъдат лекувани и да се избегне разхождането на здрави вирусоносители.

Ще попаднем на доста хора, най-малко 993-ма от 1000, които нямат нищо – нямат антитела, не са срещали заболяването и не са болни”, добави ген. Мутафчийски.

Шефът на ВМА разкри и че постоянно се следи така наречен „ фамилно заразяване “, където един човек от семейството предава заболяването и на останалите членове на фамилията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР