Излизането и влизането в района на Мадрид ще бъде ограничено

...
Излизането и влизането в района на Мадрид ще бъде ограничено
Коментари Харесай

Мадрид се затваря за празниците


Излизането и влизането в региона на Мадрид ще бъде лимитирано във връзка удължените почивни дни, свързани с празника Вси Светии. Ръководителят на локалното държавно управление Исабел Диас Аюсо се разгласи срещу продължителното затваряне на Мадрид, защото липсват данни от проучвания в региона на опазването на здравето, които да потвърждават, че това би било потребно.

Задачата е да се предотврати всеобщото напредване по време на празниците по случай Деня на Вси светии 1 ноември и празника на Девата от Алмудена - настойничката на Мадрид на 9 ноември, който е почивен за района.

По-голямата част от самостоятелните общности към този момент оповестиха ограничения за затваряне за разнообразни периоди.

Очаква се през днешния ден депутатите да обсъдят предлагането на държавното управление за удължение до 9 май 2021 година на режима на нараснала подготвеност, разгласен предходната неделя.

През последната седмица в Испания са регистрирани съвсем 107 000 нови случая на заразяване с ковид, с което общият брой на инфектираните от началото на пандемията надвиши 1,1 милиона души.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР