Излишната скромност директно вреди на психиката и физиката, доказват последните

...
Излишната скромност директно вреди на психиката и физиката, доказват последните
Коментари Харесай

Защо комплимент се приема, а ракът се отключва от негативни мисли и думи

Излишната невзискателност непосредствено вреди на душeвността и физиката, потвърждават последните научни проучвания. Психолозите , по този мотив, поучават в никакъв случай да не отхвърляме комплиментите, а да ги одобряваме, без отказване.

Дори скромността, която демонстрираме да не е неискрена, подправена, оценката за нашите дейности, когато е също по този начин откровена и е добра, единствено подтиква мозъка и душeвността ни да вършат още повече сходни неща. Отричането секва процеса.

Негативните мисли и думи въобще, освен във връзка компиментите, към този момент научно потвърдено, отключват рак. Много постоянно това е продължение на погрешно родителско образование.

Майката и бащата не трябва да бъдат прекомерно сериозни към детето, тъй като по този начин му основават отрицателна настройка, чувство за непрекъснат неуспех, а с това боязън освен от бъдещето, само че и от сегашното, което поражда психическо претоварване, оттова – постоянно надали не хронична меланхолия и се отива към деградация.

Разбира се, не по-малко неприятно е възпитаването на дете – цар/божество. Това го кара да се усеща добре, до момента в който попадне в естествената среда на учебното заведение и осъзнае, че отношението е несправедливо, тъй като отстъпва действително и съответно на някого от връстниците си.

Това съпоставяне последователно може да се развие с годините в ниска самокритика, загуба на доверие в хората по принцип и проблеми във връзките и във връзка с любовта.

В по-слабия вид подбудената от възпитанието на родителите ниска самооценка  се отразява просто като неустановеност, която обаче може да се развие от терзание към боязън и тревога, поради непрестанно чувство за наказание или най-малко за следене от родителските очи.

Лесно това може да се разпознае по терзание пред камера или обществено говорене да вземем за пример.

В по-труден вид дете, възпитано погрешно във връзка с самооценката си, може да има проблеми със зависимости, а съгласно психолозите няма по-трудна терапия от отказването от цигарите или алкохола.

Вместо да се постанова да се обръщаме към психотерапевт, би трябвало да намираме ресурса за справяне с такива проблеми сами. Защото експертът не прави нищо друго, с изключение на да извади ресурса от нас самите.

Модните " ритрийти ” на индийските гурута считат, че в границите на 21 дни е допустима цялостна психическа смяна въз основата на подхранването на ВЪТРЕШНАТА ВЯРА. Която ни връща към нашия лайфхак текст за вътрешната майка и вътрешния татко , които всеки би трябвало да отглежда в себе си, с цел да поправя грешките на биологичните ни родители.  

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР