Излезе първият по рода си в България „Годишникъ“ на консервативната

...
Излезе първият по рода си в България „Годишникъ“ на консервативната
Коментари Харесай

Излезе първият по рода си Годишникъ на консервативната мисъл

Излезе първият по рода си в България „ Годишникъ “ на консервативната мисъл.

Инициативата е дело на платформата „ Консерваторъ “, а основен редактор е Николай Облаков – маркетинг управител с над 10-годишен опит в редица български и непознати компании. Представянето на „ Годишникъ “ ще се състои на 10 декември /понеделник/ от 18.00 часа в Литературен клуб „ Перото “.

Изданието съдържа 25 текста от 21 млади български създатели, измежду които историци, политически, социологически и стопански анализатори, академични преподаватели, представители на дипломатическите среди и неправителствения бранш, адвокати, публицисти, журналисти, хора от дейните бизнес среди в сферите на осведомителните технологии, финансите, търговията, енергетиката и други

„ С този „ Годишникъ “ ние се стремим да върнем смисъла от задълбочения публичен спор. Профанизирането на общественото говорене в основни сфери от обществено-политическия, икономическия и културния живот пречи на конфликта на визии, ощетява творчеството и разпилява капацитета на елитите да формулират ясни послания, пътища за превъзмогване на рецесиите и реализиране на разцвет на обществата. През последните 30 години в България разломът беше сред комунизъм и антикомунизъм, само че към този момент все по-отчетливо влизаме в ерата на борбата сред консервативно и демократично. Този алманах съдържа точно есенцията на консервативните хрумвания с днешна дата. Той е самобитна консервативна платформа за бъдещето на България, Европа и света “, споделя основният редактор Николай Облаков.

„ Годишникъ “ обобщава главните консервативни тези във всички сфери на живота, като обрисува и най-значимите провокации пред консервативната теория. Сред главните тематики, наранени в „ Годишникъ “, са бъдещето на Европа на отечествата, либерално-консервативният спор, консенсусните ограничения сред лявото и дясното, провокациите пред консервативния метод в вложенията, промените, българската войска и общата политика по защита и сигурност на Европейски Съюз, атомната енергетика и климатичните промени, подправените вести, религията и църквата, политиката на Балканите, в Близкия Изток и Съединени американски щати.

„ Годишникъ “ ще се популяризира гратис, екземпляри от него ще бъдат дарени на Националната и районните библиотеки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР