Излезе Deepin 20.2, базирана на Debian, но използваща собствената Deepin

...
Излезе Deepin 20.2, базирана на Debian, но използваща собствената Deepin
Коментари Харесай

Излезе Linux дистрибуцията Deepin 20.2: нововъведения и промени

Излезе Deepin 20.2, основана на Debian, само че употребяваща личната Deepin Desktop Environment (DDE) , която включва към 40 систематични приложения, измежду които музикалния плеър DMusic, видео плеъра DMovie, месинджъра DTalk, инсталатора и деинсталатора на стратегии Deepin Software Center и други. Проектът бе стартират от китайски разработчици, само че последователно се трансформира в с поддръжката на многочислени езикови локали. Всички версии се популяризират под. Размерът на дисковия ISO облик е 3 GB (amd64).

Компонентите на тази лична десктоп среда се създават с потреблението на програмните езици C/C++ (Qt5) и Go. Ключова специфичност на работната среда на Deepin е таскбарът, който поддържа няколко режима на работа. В типичен режим се реализира очевидно обособяване на отворените програмни прозорци и предлаганите за пускане приложения; има и обособена зона за известяван. Ефективният режим ненапълно припомня Unity, тъй като в него са смесени другите иконки на стартираните стратегии, на определени приложения за бързо пускане и ръководещите аплети, като да вземем за пример контролиране силата на звука и на яркостта, часовника, положението на мрежата и така нататък Интерфейсът за пускане на стратегии се демонстрира на целия екран и от своя страна предлага два режима на работа – взор върху определените приложения на десктопа и навигация по каталога на конфигурираните стратегии.
Основни нововъведения в Deepin 20.2 Пакетната база е синхронизирана с Debian 10.8. Още по време на инсталирането е допустимо да се избере или 5.11
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР