Изкуственият интелект ще направи революция в образованието по същия начин,

...
Изкуственият интелект ще направи революция в образованието по същия начин,
Коментари Харесай

Създателят на ChatGPT: Изкуственият интелект ще направи революция в образованието

Изкуственият разсъдък ще направи гражданска война в образованието по същия метод, както калкулаторите, само че няма да размени образованието, съобщи Агенция Франс Прес, като цитира Сам Олтман, основен изпълнителен шеф на OpenAI - американската компания, която стои зад известния и спорен чатбот ChatGPT.

" Домашните работи евентуално в никакъв случай повече няма да бъдат същите ", сподели той на конференция в университета " Кейо " в Токио.

Чатботът обаче основава и безпокойствие в доста браншове, в това число и в образованието, където се притесняват, че учениците ще злоупотребяват с сходни принадлежности и по този начин ще подценяват основаването на истински творби.

Сам Олтман е на обиколка из света, като се среща с бизнес водачи и политици, с цел да разиска както опциите, създавани от изкуствен интелект, по този начин и бъдещите му регулации.

В понеделник той изрази убеденост, че ще бъдат въведени ограничения, само че в същото време изрази и терзания.

" Инструментите, с които разполагаме, са към момента извънредно примитивни спрямо тези, с които ще разполагаме след няколко години " и компанията OpenAIще се усеща " супер виновна ", в случай че нещо се обърка ", сподели Олтман.

Той още веднъж се опита да разсее терзанията за евентуалното изгубване на доста съществуващи човешки работни места поради изкуствения разсъдък в бъдеще. Макар да призна, че " някои работни места ще изчезнат ", той предвижда, че ще се появят " нови категории ".

" Не мисля, че това ще има въздействието върху заетостта, каквото хората чакат ", твърди Олтман. " Почти всички прогнози са неправилни ", е мнението му.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР