Изкуственият интелект може да спаси световната икономика от десет години

...
Изкуственият интелект може да спаси световната икономика от десет години
Коментари Харесай

Изкуственият интелект може да спаси света от десетилетие на нисък икономически растеж

Изкуственият разсъдък може да избави международната стопанска система от 10 години на невисок напредък. Това съобщи в изявление за Блумбърг някогашният министър председател на Обединеното кралство Гордън Браун.

„ Вървим към десетилетие с невисок напредък, в случай че не осъществяваме скока на продуктивността, който ИИ може да ни даде “, сподели Браун, който бе министър-председател на Обединеното кралство сред 2007 и 2010 година „ Той може да трансформира цялостен набор от промишлености.  Счетоводните, юридическите и даже медицинските или учителските специалности в никакъв случай няма да бъдат същите “, добави Браун.

Коментарът на някогашният министър председател от Лейбъристката партия идва в миг, когато Обединеното кралство се приготвя да бъде хазаин на световна среща на върха за ИИ през ноември, на която основни страни и компании ще обсъдят по какъв начин да максимизират изгодите от бързо разрастващата се технология, като в същото време я контролират, с цел да лимитират рисковете, които тя основава, като да вземем за пример за разпространяване на погрешна информация и интервенция в избори. Англия ще търси съглашение за общ метод на конференцията, сподели министърът на технологиите Мишел Донелан пред кореспонденти в понеделник.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР