Изкуственият интелект и анализът днес са навсякъде и са включени

...
Изкуственият интелект и анализът днес са навсякъде и са включени
Коментари Харесай

Живеем в ерата на интелигентните решения

Изкуственият разсъдък и анализът през днешния ден са на всички места и са включени към този момент в самите системи за предпазване на данни, оферират се по поръчка или са изнесени в облака, съобщи Матиас Поп, HPE

Днес се намираме в ерата на интелигентите решения, които включват изкуствен интелект, съобщи Матиас Поп (снимка: Рада Станева / TechNews.bg)

Д инамиката в сферата на съхранението на данни е забележителна . „ Флаш ” ерата стартира преди години, предоставяйки скорост, елементарност и успеваемост. Тя бе последвана от ерата на облака, когато програмен продукт и инфраструктура започнаха да се оферират като услуга. Днес се намираме в ерата на интелигентите решения, които включват изкуствен интелект, съобщи Матиас Поп, шеф „ Продуктов мениджмънт за данни Primea 3PAR, потребителски опит ” в НРЕ, по време на конференцията „ Интелигентни ИТ решения. Посока: Изкуствен разсъдък ”, проведена от Хюлет Пакард Ентърпрайз (НРЕ) ръководена от Селектиум.

Интелигентите решения са изключително значими, когато се търсят разновидности за непрестанно растящия размер данни, който през 2020 година се чака да доближи 40 зетабайта. Основната задача в тази среда е да се откри метод по какъв начин да бъдат впрегнати скритите благоприятни условия на организацията, които да се употребяват като конкурентни преимущества, и точно интелигентните решения са основният фактор, акцентира Поп.

„ Обемът данни, които всеки ден обработваме, е слисващ! Тук анализът ни дава възможост да предвидим какво ни чака и какво можем да създадем още в този момент ”, сподели Поп.

Така да вземем за пример, от позиция потреблението на хибридния облак, стои въпросът какво да се съхранява в него. В взаимозависимост от виталния цикъл на данните пък би трябвало да се откри оптималното място за предпазване на данните, които да бъдат налични във всеки стадий от работния развой.

„ Тези проблеми са сложни и прекомерно комплицирани, с цел да могат да бъдат решени от хората ”, уточни Матиас Поп. За решаването им е належащо интелигентно решение и по-конкретно умна платформа за предпазване на данните. Решението би трябвало да е налично още преди да е зародил казусът.

Интелигентите решения са изключително значими, когато се търсят разновидности за непрестанно растящия размер данни, който през 2020 година се чака да доближи 40 зетабайта, акцентира Матиас Поп (снимка: Рада Станева / TechNews.bg)

Изкуственият разсъдък и анализът през днешния ден са на всички места и са включени към този момент в самите системи, оферират се по поръчка или са изнесени в облака. Именно изкуственият разсъдък e съществена част от неотдавна показаната платформа НРЕ Primera. Тя може да се ъпдейтва, без да се прекъсва работата й, което е от изключително значимо значение. Платформата също по този начин е лесна за поддръжка, като не изисква специфични умения и подготовка на хората. Всичко това дава 100 % гаранция за функционалност.

В резултат на нововъведенията, внедрени в решенията на НРЕ, през 2019 година ще бъдат спестени 1,58 милиона часа работа посредством използване на прогностичен разбор, уточни мениджърът.

„ В момента създаваме технология, която да подсигури 86 % от автоматизираното привършване на случаите на проблеми, което значи отбягване на над 5000 такива случая всекидневно. „ Интелигентната платформа за данни на НРЕ  е основана за интелигентната епоха ”, сподели в умозаключение Матиас Поп.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР