Изкуствен интелект разпознава новите видове атакиTrue Image 2020 покрива всички

...
Изкуствен интелект разпознава новите видове атакиTrue Image 2020 покрива всички
Коментари Харесай

True Image 2020 автоматизира 3-2-1 бекъпа

Изкуствен разсъдък разпознава новите типове офанзиви

True Image 2020 покрива всички пет вектора на киберзащитата (графика: Acronis)

От през днешния ден на пазара е наличен Acronis True Image 2020 – персонално решение за киберзащита, което дава опция на потребителите автоматизирано да вършат местни аварийни копия в облака. Системата е първото персонално решение за автоматизиране на правилото за бекъп 3-2-1, което специалистите по отбрана на данните предлагат.

True Image 2020 дава обещание покриване на всички пет вектора на киберзащитата – гарантирайки сигурност, досегаемост, дискретност, достоверност и сигурност на данните. Системата употребява изкуствен интелект, с цел да разпознава даже нови типове виртуални офанзиви.

„ Имайки поради какъв брой доста разчитаме на данните през днешния ден, нашите цифрови активи в никакъв случай не са били по-ценни. Но това също значи, че ежедневно боравим с повече данни и повече устройства. Защитата на тези данни от непрестанно възходящия риск от киберпрестъпления поражда няколко провокации като нараснала комплицираност, сигурност и грижа, обвързвана с разноските ”, сподели Сергей Белоусов, създател и изпълнителен шеф на Acronis.

Сред подобренията са благоприятни условия за „ full image backups ” за домашни консуматори и алтернатива за архивиране с клониране на систематичен диск – както на Windows, по този начин и на Mac. Възможно е основаване на аварийни копия с интегрирана отбрана против злоумишлен програмен продукт, основана на изкуствен интелект, както и узаконяване и инспекция на достоверността на данните, основани на блокчейн. Новост е и активирането на автоматизирано прекопирване на местни аварийни копия в облака.

Потребителите могат да запазят данните си в сигурност, където и да се намират, защото новата версия им разрешава да избират с кои Wi-Fi мрежи да се вършат аварийните копия. Така потребителите могат да избегнат несигурните общодостъпни мрежи, които излагат данните на риск.

True Image 2020 разрешава на потребителите автоматизирано да вършат местни аварийни копия в облака (екранна фотография: Acronis)

Също по този начин потребителите биха желали да са сигурни, че процесът на бекъп не пречи на работата с техния компютър, като да вземем за пример да изтощава батерията на преносимия компютър. С Acronis True Image 2020 те управляват по кое време да се вършат аварийни копия. Например, когато батерията е с потенциал под 40%, аварийните копия няма да се извършват.

Изкуствен разсъдък има грижата за различаване на новите генерации офанзиви: системата стопира рансъмуер и крипто-джакинг офанзивите в действително време и автоматизирано възвръща всички наранени файлове.

Вместо да сканира за злотворен програмен продукт, технологията следи държанието на системата за поява на възможни офанзиви. В резултат на този метод тя е извънредно ефикасна при разкриване и неутрализиране на всевъзможен тип офанзива, в това число форми на рансъмуер, които в никакъв случай не са били виждани до момента. Тази технология е блокирала повече от 400 000 рансъмуер офанзиви през миналата година.

Предлагат се три версии на Acronis True Image:

Всички версии включват Acronis Active Protection – отбрана, основана на изкуствен интелект против злоумишлен програмен продукт, и обгръщат безграничен брой мобилни устройства. Клиентите с абонамент могат да закупят в допълнение място за предпазване в облака при потребност.

Даунлоуд: Acronis True Image
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР