Изключват образуване на мнозинства извън двете формации Парламентарната група на

...
Изключват образуване на мнозинства извън двете формации Парламентарната група на
Коментари Харесай

ПП-ДБ доволни, но и с резерви към проектоспоразумението на ГЕРБ – излъчиха екип за преговори

Изключват формиране на болшинства отвън двете обединения

Парламентарната група на коалиция „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ приема резултата от днешното заседание на ГЕРБ-СДС като стъпка към основаването на атмосфера за градивен разговор. Изразяваме задоволство, че огромна част от точките, препоръчани в меморандума на ППДБ, са възприети и разисквани с нужната съвестност в препоръчаното от ГЕРБ.

За ППДБ стабилността на страната и устойчивото ѝ развиване за обозримо дълъг интервал са първокачествен приоритет. Неотменима и основополагаща задача обаче е да се подсигурява продължение на промените в правосъдната власт, службите за сигурност, изборът на честни и експертни членове на регулаторите , цялостното участие в Шенген и еврозоната. Това би трябвало да стане при ясно поети задължения, което изключва образуването на болшинства отвън това на двете парламентарни обединения , се показва в п озиция на ПП-ДБ във връзка с оферти план от ГЕРБ-СДС за взаимно ръководство, разпратена до медиите.

Оценяваме обстановката сега като изключително значима за бъдещето на страната и по тази причина призоваваме сътрудниците от ГЕРБ да стартираме договарянията незабавно щом госпожа Мария Габриел е още веднъж в страната . Преговорният екип на ПП-ДБ ще се състои от водачите на обединението и сегашния министър председател Николай Денков.

За нас всеки контракт е заричане сред страните, а положителните обещания са спазените обещания. Ето за какво ние ще предложим на следващия ден Народното събрание дейно да одобри посредством гласоподаване оставката на държавното управление на Николай Денков , се показва още в позицията на ПП-ДБ.

Припомняме, че по-рано през днешния ден ГЕРБ разпространиха своя план за съдружно съглашение с " Продължаваме промяната - Демократична България ". 

 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР