Изключително трудно е да се вярва, че Ислямска държава“ е

...
Изключително трудно е да се вярва, че Ислямска държава“ е
Коментари Харесай

Мария Захарова: Изключително трудно е да се вярва, че „Ислямска държава“ е извършила нападението в Москва

„ Изключително мъчно е да се има вяра, че „ Ислямска страна “ е направила нападението в Москва. “ Това съобщи говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова.

Броят на жертвите на терористичната офанзива в концертна зала край Москва предходната седмица през днешния ден набъбна на 140, откакто още един ранен умря в болница.

Този човек е бил един от петимата, които към момента са приети в болница в „ извънредно тежко положение “, и лекарите „ са създали всичко допустимо “, с цел да ги спасят, съобщи съветският министър на опазването на здравето Михаил Мурашко.

Той добави, че в болнични заведения към момента се намират 80 ранени при нападението против „ Крокус сити хол “, в това число шест деца. В изключително тежко положение са 4 пациенти, а други 19, измежду които три деца, са със приблизително тежки пострадвания.

Изключително мъчно е да се има вяра, че „ Ислямска страна “ е направила нападението в Москва

Масовото ликвидиране в петък вечерта в „ Крокус сити хол “ беше най-смъртоносната терористична офанзива на съветска земя от близо 20 години насам. Най-малко четири въоръжени лица с автомати откриха огън по хиляди гости на концерта и подпалиха залата.

Отговорност за насилието пое клон на групировката „ Ислямска страна “.

Руските публични лица неведнъж сложиха под подозрение изказванията на западните разследващи служби, че „ Ислямска страна “ е виновна за нападението, макар че самата формация пое отговорност, като вместо това Москва допуска, че зад нападението стои Украйна.

Терористичната офанзива в Москва е част от офанзивите на режима в Киев против Русия, напомня SafeNews.

„ Москва към този момент е наясно кой е причинител на нападението в концертната зала, само че в този момент би трябвало да се разбере кой го е поръчал и кой има изгода от него “, сподели съветския президент Владимир Путин.

Източник: Българска телеграфна агенция

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР