Изключително опасни химически вещества и огромно количество отровен живак са

...
Изключително опасни химически вещества и огромно количество отровен живак са
Коментари Харесай

Ексклузивно в BulNews! Откриха насред Враца изключително опасни химикали и много отровен живак, вдигнаха под тревога ДАНС и МВР /снимки/

Изключително рискови химически субстанции и голямо количество токсичен живак са открити през вчерашния ден посред Враца, научи извънредно организация BulNews. Случаят подвигна още нощес под паника локалните структури на ДАНС и Министерство на вътрешните работи.
Опасната находка е открита в мазе на порутена постройка на някогашния боен цех „ Гаврил Генов “, която се намира на ул. „ Околчица “. По неофициална информация количеството е толкоз смъртоносно, че стига да унищожи Враца и близките села. Над помещението има сервизи, автомивки и магазини, само че никой от наемателите не подозира над каква заплаха работи.
Спешно са известени министърът на вътрешните работи Младен Маринов и неговите сътрудници от държавно управление.
Всеки миг се чака да дойдат профилирани екипи на Гражданска отбрана и лаборатория, пригодена за работа в мощно токсична среда. Не е изключено на мястото да дойдат и някои от министрите, с цел да координират обезопасяването на региона и извозването на веществата, които съставляват действителна заплаха за популацията в регионалния град.
Кметът на Враца Калин Каменов още нощес е бил предизвестен за смъртоносната находка, с цел да има подготвеност общинската администрация при потребност да реагира.
Изрично е взето решение да се резервира в строга загадка съществуването на толкоз отровни субстанции посред Враца, с цел да не бъде провокирана всеобща неуравновесеност измежду популацията.
На този стадий липсва информация от кой момент стоят на това място рисковите химикали и отровният живак.
Тепърва ще се прави проект за извозването на веществата, като не е изключено да се стигне и до евакуация на част от живеещите в квартала.
От нощес входът към мазето е отцепен, като там към този момент не се позволяват безусловно никакви лица, в това число и служители на реда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР