Изключително хитро растение, което се храни с жива плячка, откриха

...
Изключително хитро растение, което се храни с жива плячка, откриха
Коментари Харесай

Никога не купувайте това цвете за дома, ОПАСНО Е

Изключително хитро растение, което се храни с жива плячка, откриха учени наоколо до градовете. Въпреки че цветето е било известно от дълго време на науката, никой не е предполагал, че то ловува, с цел да се храни. Растението е намерено в непосредствена непосредственост до градските региони на тихоокеанското крайбрежие на Северна Америка.

Чарлз Дарвин, който учи месоядните растения, до момента е разкрил и признал единствено 11 типа месоядни растения, като това не е част от тях.
 Изчистете вазите с това, с цел да са по-трайни цветята Изчистете вазите с това, с цел да са по-трайни цветята
След дълга приложимост по дъното и стените на вазите от стъблата на цветята се образува противен зелен пласт. Колкото и да се пробвате да...

Растението, наречено triantha occidentalis, е била известно преди на науката, само че никой не е знаел, че то е месоядно - което го прави първото разпознато от ботаниците след 20 години.

Ново проучване, оповестено в Proceedings of the Natural Academy of Sciences, разказва по какъв начин растението улавя плячка благодарение на леплив капан, който листата му вършат

Учените към момента се чудят за какво растението би унищожило личните си опрашители, само че истината е, че дребните му жлезисти косми улавят единствено дребни инсекти вместо огромните пчели и пеперуди.

Изследователи от Университета на Британска Колумбия (UBC) и Университета на Уисконсин-Мадисън откриха, че растението пораства в небогати на хранителни субстанции, влажни, само че ярки региони на западния бряг на Северна Америка, от Калифорния до Аляска.

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР