Изключителна колекция от сувенирни лъжички притежава един от най-известните великотърновски

...
Изключителна колекция от сувенирни лъжички притежава един от най-известните великотърновски
Коментари Харесай

Великотърновец събра уникална колекция от лъжички

Изключителна сбирка от сувенирни лъжички има един от най-известните великотърновски пътешественици. Мирослав Дечев е публицист по специалност, само че споделя, че по душа е фен на екзотични и далечни дестинации. Преди години решил да отбелязва всяко свое пътешестване с обичайни за съответната страна лъжички. Така, в сбирката му към този момент има стотици истински сувенири от целия свят.

Велико Търново
Мирослав Дечев, колекционер: Тя е от Прага, тя е позлатена, към този момент малко поизтъркана и считам, че над 25 или 30 - годишна. И от там когато пътувах доста постоянно в сувенирни магазини, които посещавахме с мои другари започнах да виждам, че има от тях с избрана орнаментика, символика!
За няколко години в сбирката му към този момент има стотици лъжички от всички краища на света. Изумително е, споделя колекционерът, по какъв начин на толкоз дребна повърхност, човек може да научи съвсем всичко за съответната страна или град.
Мирослав Дечев, колекционер: Ето една лъжичка от Казахстан, по какъв начин присъщия шрифт, присъщите претекстове, които приказват за тази страна. Дубай и Абу Даби също - на дръжката е изобразена камила и един от най-скъпите и първокласни хотели света!
Мирослав обаче споделя, че не с всяка лъжичка се е сдобил елементарно.
Мирослав Дечев, колекционер: Веднъж имах любопитна история, тъй като нямах пари в кеш да си купя. Трябваше да взема пари назаем от другари с цел да си я купя, те бяха надалеч, в Люксебурк се случи!
Колекцията на Мирослав Дечев нараства непрестанно, тъй като не минава месец, в който той да не отлети до някое ново кътче по света.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР