Изказванията на президента винаги следват една линия. Това са неща,

...
Изказванията на президента винаги следват една линия. Това са неща,
Коментари Харесай

Шефката на парламента отговори на критиките на президента


„ Изказванията на президента постоянно следват една линия. Това са неща, които той приказва в продължение на 2 години и половина. В началото, когато го видях в Народното събрание, се зарадвах, че може би нещо се е трансформирало в връзките на президента към институциите, само че виждам, че няма нищо такова. Той тоново постави разграничителни линии ”.

Това сподели по бТВ ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева по отношение на речта на президента Румен Радев в Народното събрание, в която имаше рецензии във връзка с властта, съобщи БГНЕС. Според Караянчева в словото на президента си проличало, че от институцията на Президентството не познавали правилника за работа на Народното събрание.

Конкретно – за позицията на Радев, че министър председателят Бойко Борисов следва да идва в Народното събрание по-често, Караянчева отговори, че от това има потребност само, когато има въпроси по отношение на за общата политика на държавното управление. По въпросите за съответни политики отговаряли отрасловите министри и вицепремиери.

Караянчева отбрани и позицията на държавното управление по отношение на бюджетния остатък и опълчването на президента, който счита, че би трябвало да има глоба: „ Бюджетен остатък има, тъй като държавното управление работи. Това са неща, които не са преференциални да се споделят. Този остатък отива към всички общини и дава опция да се създадат инфраструктурни планове, да се промени градската среда. Правителството отпуска постановления, с цел да се насочат средствата освен към кметове на ГЕРБ, а към всички общини, тъй като българи живеят на всички места ”.

Председателят на Народното събрание настоя, че средствата се насочват освен към кметове на ГЕРБ, а към всички кметове в страната, без значение от партийната им принадлежност.

Днес Караянчева е посетител на Фестивала на българския обичай и просвета „ Бъдеще с обичаи – Кърджали 2019 година “

„ Току-що една дама ме спря и сподели: „ Вдигайте пенсиите ”. Това са проблеми на живия живот. Но аз ѝ обясних, че на процедура вложенията, които идват в България, отворените работни места, повишението на заплатите и опцията в хазната да влязат повече средства от налози, ще даде опция да се вдигне и нейната заплата и живот и здраве и нейните деца, които са на открито, които не са в Кърджали, да се върнат в България, с цел да могат да се осъществят тук ”.

Попитана за предизборната конкуренция за София, Караянчева сподели, че претендентът на ГЕРБ – Йорданка Фандъкова, е извънредно готова, с 10-годишен опит зад тила си. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР