Изказването на лидера на НФСБ и партньор на ГЕРБ в

...
Изказването на лидера на НФСБ и партньор на ГЕРБ в
Коментари Харесай

Христо Иванов: На ГЕРБ, ДПС и клакьорите им патриоти българите в чужбина не им трябват

Изказването на водача на НФСБ и сътрудник на ГЕРБ в ръководството Валери Симеонов, че в случай че българин в чужбина желае да гласоподава, „ да си хване самолета и да пристигна в България “ демонстрира целенасочените старания от последните 30 години страната да бъде принизена, всеки, който желае да взе участие в публичния живот, да бъде погнусен и все по-малко хора да гласоподават. Това разяснява съпредседателят на “Демократична България “ Христо Иванов във видео, излъчено във Фейсбук.

“Най-лесно е да кажем, “Валери, пали гуменките и се прибирай там, откъдето си изпълзял”, само че няма да го създадем. Това, което Валери съставлява не е някакъв субект, а част от технология, в която България към този момент 30 години и повече е приведена в положение на управляемост за ченгетата и корупционерите, които източват нейните витални сили”, съобщи Иванов.

Според него сега сме очевидци на поредни старания от страна на така наречен ръководещи да няма високо присъединяване в парламентарния избор и да няма доверие в изборите. Посочи въвеждането на машините за гласоподаване като метод кардинално да се увеличи доверието в изборите, само че в този момент изработен по този начин, че единствено да се усили недоверието. Припомни настояванията на “Демократична България” за самостоятелен одит на машините, за бистрота по контракта за доставката им, в този момент затулен от “търговска тайна”, както и законодателните начинания за въвеждане на видеоизлъчване от броенето на бюлетините и авансово гласоподаване по пощата.

“Всичко това е част от поредните старания в България гласуването, процесът на избори да бъде колкото се може повече сгънат до размера на твърдите ядра, на следените агитки, на държавната администрация, на тези, на които кметът може да им каже “отиваш и гласуваш с номера, който е споделил Делян Пеевски, другояче няма дърва за теб, няма обществени помощи и т.н.”. До равнищата на тези електорални групи желаят да сведат процеса на гласоподаване ГЕРБ и Движение за права и свободи, а “патриотите” са просто едни клакьори, с цел да могат да ръководят както до момента и да източват живота на тази страна”, счита Христо Иванов.

“На тези хора българите в чужбина не им трябват, няма подозрение в това. Почти 2 милиона български жители в чужбина са нещо, което те първо вадят от своето корупционното уравнение за ръководство на страната. То е постоянно пред скоби, то би трябвало да бъде изтласкано, унизено, отвратено, отблъснато, с цел да не може да се включат едни хора, които са излезли от обръча на това следено задушаване на страната”, добави той.

Съпредседателят на “Демократична България” напомни, че на изборите през 2017 година Валери Симеонов блъскаше възрастни хора на границата с Турция, които опитваха да влязат в страната, с цел да гласоподават. По думите му съпредседателят на “Обединени патриоти” поредно е част от тази политика за смаляване на България.

“Демократична България” през цялото време си е сложила задачата да работи за патриотизма на огромна България. Голяма България е България, която действа и която има поради, че има сериозна диаспора – дейни хора, които ние от самото начало би трябвало да държим близо, не да се опитваме да ги върнем назад и в случай че те не се върнат, да им кажем: “Вие не ни трябвате”. Това да са хора, които да знаят, че сега могат да живеят и работят другаде, само че постоянно вратите са отворени за тях, постоянно, когато решат, могат да се върнат, постоянно България да бъде там, зад тях, опция, отворена. Защото единствено по този начин ще бъдем огромна страна.

Според Иванов ние би трябвало да сме с упоритостта България да бъде огромна страна, само че за това се желаят самочувствие, визия и мащаб. Той напомни законодателната самодейност на “Демократична България” още от 2018 година за въвеждане на гласоподаване по пощата – изпитана технология от 19 век, която ще разреши на всеки българин да гласоподава, без значение от това къде се намира.

“Това би трябвало да е национална задача – който желае да гласоподава, който желае да взе участие в българския политически живот, който резервира в сърцето си огъня на връзката с България, на патриотизма с България, който желае детето му да знае български език, да се учи за Левски и за Ботев, би трябвало българската страна да го направи допустимо това. Ето това е патриотизмът на огромната България. Това е патриотизмът на оня бранд на България, който да ни накара всички да се усещаме горди, че сме българи, тъй като сме част от нещо по-голямо от нас. Нещо, което ни свързва, което ни обогатява, което ни издига, а не ни опростачва, не ни унижава”, съобщи Иванов.

Той уточни и противоположната страна на тази визия – напъните страната да бъде смалена:

“Това е технология, измислена от Държавна сигурност, на поредната изолираност на България до размерите на един каскет, до размерите на един галош. Защото тези хора, тази групова политическа класа, това е техният облик – един каскет и един галош – и до тези размери желаят да смалят България, с цел да могат да си я ръководят, да я местят да източват живота от нея. Срещу това се борим на тези избори.”

“Това е тяхната стратегия за нас с вас – да ни унижават поради това, че желаеме да участваме в изборния развой, да създадат възприятието да си българин унизително, като ги гледаш тях какво съставляват. Е, не! Няма да ви я дадем България! Няма да ви я дадем! България ще бъде огромна, ще има упоритост, ще има развиване, ще има небосвод – нещо, което ви е безусловно непознато на съзнанието. Галоши такива! Каскети такива! Няма да стане. Идват избори! Демократична България се бори за това – патриотизма на огромна, амбициозна България”, сподели още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР